Hastaların şikayeti müdürü görevinden etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2011 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bitlis'in Tatvan İlçe Kaymakamı Süleyman Yılmaz, hasta yakınlarının İlçe Devlet Hastanesi'nde yaşanan diyaliz sorunu ile ilgili şikayeti üzerine Hastane Müdürü Emrullah Gülmer'i açığa aldı.

Tatvan Devlet Hastanesi ek hizmet binası hemodiyaliz ünitesinde tedavi görmekte olan ve gerekli malzemeler olmadığı için diyalize giremediklerini iddia eden 35 diyaliz hastası, kaderleriyle baş başa bırakıldıklarını ifade ederek yetkililerden yardım istedi. Konuyla ilgili tahkikat başlatan Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, gerekli araştırma sonrasında Tatvan Devlet Hastanesi Müdürü Emrullah Gülmer'i açığa aldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, sağlık hizmetlerinde hiçbir mazereti kabul etmediğini belirterek, "Diyaliz malzemesi bitti diye bir mazeret olamaz. Diyaliz hastasının sayısı ve kullanılan malzeme bellidir. Bu malzemenin gideceği süre belli. Bu süre dolmadan ellerinde doğrudan temin dediğimiz hemen anında gidip malzeme alabilecekleri bir sistem var. 'Malzeme yok' diye bir mazereti kesinlikle ben kabul etmiyorum. Sorumlusu her kimse gerekli işlem yapılacak. Şu anda Bitlis Devlet

Hastanesi'ne gerekli malzemeler gönderildi. Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz ise gerekli olanı yapıp Hastane Müdürü Emrullah Gülmer'i açığa aldı" diye konuştu.

Bitlis İl Sağlık Müdürü Şevki Erkal ise "Tatvan Devlet Hastanesi'nde diyaliz konusunda sıkıntı varmış. Ben de zaten yeni göreve başladığım için bunları çözmeye çalışacağım" dedi.

Yaklaşık iki yıldır hastanede doktor olmadığını iddia eden diyaliz hastası Tahsin Ayaz da, "Biz doktor istedik, gidip acilden yeni mezun olan doktorları bize gönderdiler. Bizim gözümüzü kapatmak için onu da tekrardan bir ay sonra aldılar. Üç aydan beri Bitlis, Ahlat ve Adilcevaz'dan malzeme getiriyorlar. Bizim burada tahlillerimiz artık yapılmıyor. Burayı da zaten kapatmaya çalışıyorlar. Biz hastalar tedavi görmek için geliyoruz, maalesef tedavilerimiz yapılmıyor. Bu sabah geldik, 'Malzemeler yok' diye

bizleri de makineye almadılar. Biz de mecbur olarak Kaymakamlığa çıktık ve dilekçe verdik. Haftada üç gün diyalizde kalıyoruz. Burada makineye giren 35 hasta var" ifadelerini kaydetti.

Bir yıldır hastanede tedavi olmaya çalıştığını söyleyen bir başka diyaliz hastası Zümrete Çetin ise, "Bize bakan hemşirelerden çok memnunuz ama doktor yok, kimse ilgilenmiyor, malzeme yok. Kaç yıldır bir baskı bandı lazım ama halen yok. Bizi hastanesinin bodrum katına götüreceklermiş, orada tedaviye devam edecekmiş, bu hastane de satılacakmış, öyle duyduk. Biz buradan ayrılmak istemiyoruz ve tedavimize burada devam edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber