Kibrit satmaktan bakanlığa

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2011 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yoksul bir çocukluktan bakanlığa uzanan Bayraktar, akrabalarını gururlandırdı. Of'un Gürpınar beldesindeki halası ve eniştesi sevinçli olduklarını söyledi.

BAŞBAKAN Erdoğan'ın dün açıkladığı ?ustalık kabinesi'nde TOKİ'nin eski Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın Çevre ve Şehircilik Bakanı olması sektörde olduğu kadar akrabaları arasında ve köyünde büyük sevince yol açtı. Çocukluk döneminde yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle kibrit ve çakmak satmak durumunda kalan Erdoğan Bayraktar'ın Trabzon'un Of ilçesine bağlı Gürpınar beldesindeki 90 yaşındaki halası ile 98 yaşındaki eniştesi, yeğenlerinin bakan olmasından dolayı büyük gurur duyduklarını söylediler. Erdoğan Bayraktar'ın amcasının oğlu Hüsnü Bayraktar ?Yetim olduğu için küçük yaşlarda çok büyük sıkıntılar yaşadı. Okumak için çetin mücadeleler verdi. Daha sonra genç yaşta birlikte ticarete atıldık. Ortak bir inşaat firması kurduk. Daha sonra kendisi İstanbul'da KİPTAŞ'ın genel müdürü oldu. Daha sonra TOKİ'ye geçti ve çok başarılı oldu. Küçük yaşından beri azimliydi ve kendisiyle gurur duyuyoruz. Kendisini makamında tebrik edeceğim. O bizim gururumuz. Başbakanımıza da teşekkür ediyoruz? dedi.

Bayraktar'ın beldede yaşayan en yaşlı akrabalarından 90 yaşındaki halası Hanife Kıroğlu da yeğeninin bakan olduğu haberini televizyondan öğrendiklerini ifade ederek, ?Bakan olduğunu duyduğumuzda çok sevindik. İnşallah hayırlısıyla başarılı işler yapar. Çocukluğunda çok fakirlik çekti. Küçükken çakmak ve kibrit satardı. Onun bu mevkilere gelmesi en çok bizi sevindirdi. Yıllardır sürdürdüğü başarılı çalışmaların karşılığını aldı? dedi.

Kibrit satarak harçlık çıkarırdı

Hanife Kıroğlu'nun eşi 98 yaşındaki Ahmet Kıroğlu ise Erdoğan Bayraktar'ın yakınları olarak her zaman yanında olmaya gayret göstermeye çalıştıklarını belirtti. Kıroğlu ?Çocukluğu yoksulluklar içinde geçti. Yakınları olarak yardım etmeye çalıştık. Bu zamana kadar aldığı her işi iyi bir netice ile sonuçlandırdı. Okuduğu süreç boyunca tahsilini en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Tatil zamanlarında bile kibrit ve çakmak satarak kendine harçlık çıkarırdı. Mühendis oldu ve görevini en iyi şekilde yaptı. Şimdi bakan olması bizleri çok sevindirdi? diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber