İcra memuruna zimmet davası

Haber Giriş : 19 Nisan 2005 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Adalet Sarayı'nda, 10. İcra Müdürü olarak görev yapan Fahrettin Altun hakkında, zimmetine yaklaşık 1 milyon YTL geçirdiği iddiasıyla açılan dava başladı.

Ankara 6. Ağır ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanık Fahrettin Altun, zabıt katipleri Yaşar Üstün, Faruk Karöz ve Hüseyin Bacak ile sanık avukatları ve Hazine avukatları katıldı.

Fahrettin Altun ve avukatı, savunmalarını hazırlayamadıklarını belirterek, süre talebinde bulundu.

Savunma yapan diğer sanıklar Yaşar Üstün, Faruk Karöz ve Hüseyin Bacak ise vatandaşların icra harcı olarak yatırdığı paraların, 1 milyon YTL'lik bölümüne ilişkin zimmet iddialarıyla ilgilerinin bulunmadığını, olaydan soruşturma başlatıldıktan sonra haberlerinin olduğunu savundular.

Hazine avukatları, Adalet ve Maliye bakanlıkları adına müdahillik talebinde bulunarak, Altun'un emeklilik ikramiyesi ve Tasarrufu Teşvik Fonu alacaklarına ve maaşına tedbir konulmasını talep etti.

Mahkeme Heyeti, suçtan zarar görmeleri ihtimali üzerine Adalet ve Maliye bakanlıklarının müdahilliklerine karar verdi.

Altun'un, emeklilik ikramiyesi ve Tasarrufu Teşvik Fonu alacaklarına tedbir konulması ile tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanığın maaşına tedbir konulması istemini ise reddetti.

Altun ve avukatına savunmalarını hazırlamaları için süre verilen duruşma, diğer eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

İddianamede, Altun hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ?zimmet? suçunu düzenleyen 202, ?evrakta sahtecilik? filini içeren 342 ve ?dolandırıcılık? hükmünü içeren 504/3. maddeleri uyarınca 10 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istenirken, 3 memur hakkında ise ?görevi kötüye kullanma? suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis talep ediliyor.

d.b.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber