Okul yolunda can veren iki liseli kız için 250 bin imza toplandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2011 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bursa'da okul yolunda hayatını kaybeden iki liseli kız için başlatılan kampanyada 250 bin imza toplandı. Bugünkü duruşma çıkışında açıklama yapan Didem ve Ezgi'nin sınıf arkadaşları, cezaların artırılması için toplanan imzaları Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Meclis'e sunacaklarını söyledi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen 2 çocuk babası G.Ç. (33), bugün tekrar hakim karşısına çıktı. 8 ay önce meydana gelen kazada, gece boyunca sınava çalışıp okula gitmek için yola çıkan 15 yaşındaki Didem Zeynep Çakar ile 6 yıl önce ablasını da trafik kazasında kaybeden Ezgi Nil Topuz'un ölümüne sebep olmakla suçlanan tekstil işçisi G.Ç., tahliyesini istedi.

Kazada hayatını kaybeden Didem Zeynep Çakar ve Ezgi Nil Topuz'un ailesi ve yakınlarının da katıldığı davayı izlemek için duruşmaya UNİCEF Bursa Şubesi Temsilcisi Sebahat Temizarabacı ile Çocuk Hakları Temsilcisi Hülya Bengü İlgüz (17) ve Okan Temizarabacı da katıldı. Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme, davayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Duruşma çakışında konuşan UNİCEF Bursa Şubesi Temsilcisi Sebahat Temizarabacı ile ölen öğrencilerin sınıf arkadaşları Hülya Bengü İlgüz ve Okan Temizarabacı, kazanın ardından başlatılan imza kampanyasında bugüne kadar 250 bin kişiden destek aldıklarını söyledi.

Yeni yasama döneminde trafik kazalarında ölümlerin azaltılması ve cezalarda caydırıcılığın artırılması için yeni bir yasal düzenleme yapılması amacıyla topladıkları imzaları Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Meclis'e sunacaklarını ifade eden Hülya Bengü İlgüz, "Bizler, trafik terörünün önlenmesi için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Başta çocuklar olmak üzere, kazalarda insan hayatının kaybedilmemesi için yeni bir yasal düzenleme yapılmasını istiyoruz. Didem ve Ezgi gibi çocuklar trafik terörüne kurban

gitmesin. Bu tür kazalara sebep olanlar da en ağır şekilde cezalandırılsın. Yapılacak yeni bir düzenleme ile cezaların caydırıcılığının artırılmasını istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber