AKP'den Org. Özkök'e büyük övgü

Haber Giriş : 21 Nisan 2005 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün, "İrticai unsurlar toplum ve devletle barışık görüntü içinde. Bu, faaliyetlerin bitmesi değil, yeni yol ve yaklaşımdır" yönündeki sözlerine AK Parti'den destek geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Orgeneral Özkök'ün sözlerinin aklıselimin bir toplamı olduğunu belirterek, "Böyle bir devlet adamına sahip olduğumuz için iftihar ediyorum" dedi.

AK Parti'nin Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fırat, milletvekilliğinin düşürülmesi talebinde bulunan AK Parti Ağrı Milletvekili Cemal Kaya'nın, CHP lideri Deniz Baykal'a "Sağınızda, solunuzda yolsuzluk var. Oturduğunuz yerde de var. Bunları açıklayın" çağrısını gündeme getirdi. Son dönemde bazı siyasetçilerin sahne sanatlarını sergilediğini özellikle de meddahlık yaptığını ifade eden Fırat, siyasette en çok mizah ve kara mizahın etkin olduğunu söyledi.

"Disiplin Kurulu'nu, disiplin kuruluna veren partiler kara mizah örneğidir. Dikenli teller ve silahların gölgesinde kongre yapmak da kara mizah örneğidir" diyen AK Partili Fırat, milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklayan Cemal Kaya'nın CHP lideri Deniz Baykal'a, "Sağınızda da solunuzda da yolsuzluklar var. Oturduğunuz yerde de var?" sorusunu yönelttiğini, ancak cevap alamadığını kaydetti. Fırat, "CHP sözcüleri bir cevap vermek istiyorlarsa bu sorulara cevap versinler. Cevap vermezlerse sayın Cemal Kaya, Baykal'ın sağındaki, solundaki isimleri mutlaka açıklayacaktır. Hatta oturan ismi açıklamıştır. Enerji yolsuzluğu bantlarında yer alacaksa bunların açıklanmasında fayda var. Cemal Kaya'nın ciddi iddialarını sanatın belli dallarıyla başka yöne saptırmak mümkün değil" tepkisini gösterdi.

ORGENERAL ÖZKÖK'E DESTEK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, gazetecilerin sorusu üzerine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün dün irtica başta olmak üzere gündeme ilişkin yaptığı çarpıcı açıklamaları da değerlendirdi. Genelkurmay Başkanı'nın açıklamalarını dikkatle izlediğini açıklayan Fırat, Orgeneral Özkök'ün sözlerinin aklıselimin bir toplamı olduğunu vurguladı. Özkök'ü tebrik eden Fırat, "Konuşması çok güzeldi. Böylesi bir devlet adamına sahip olduğumuz için iftihar ediyorum" dedi. Türkiye'de birçok tehlike olduğunu, irticanın da bu tehlikelerden birisi olduğuna işaret eden Fırat, "İrticanın üzerine gitmek hükümet olarak bizim görevimizdir.

Türkiye Cumhuriyeti için tehlike olan her türlü yıkıcı eylemle mücadelede kararlıyız. Bunun içinde irtica da var. AK Parti tabii ki bunları yapmakla muktedir bir iktidardır. Ancak sadece iktidar değil Yargı ve devletin diğer tüm kurumları da bu mücadeleyi yapmalıdır. Devletimizin kendini koruma mekanizması vardır. Bu mekanizma en etkin şekilde işletilecektir. Tedbirler en üst seviyede devam etmektedir. Sayın Genelkurmay Başkanı kısa bir periyodu değil 85 yıllık Cumhuriyeti değerlendirmiştir. Göz önünde tutulması gereken tedbirlerdir" değerlendirmesini yaptı. Fırat, "Devletimizin kendini koruma mekanizması vardır" sözlerinden derin devleti kastedip kastetmediğinin sorulması üzerine de, modern ülke demokrasilerinde derin ya da yüzeysel devlet anlayışının olmadığını ifade etti. Her devletin kendini koruma reflekslerinin olduğunu dile getiren Fırat, yoksa zafiyetlerin de beraberinde geleceğini bildirdi.

CHP'YE "DOKUNULMAZLIK" ÇAĞRISI
Fırat, AK Parti'de son dönemde gündeme getirilen yolsuzluk iddialarına ilişkin sorular üzerine de, partinin demokrasi ve özgürlüklerin yanı sıra en büyük hedeflerinden birinin yolsuzlukla mücadele olduğunu hatırlattı. Bu hedeften hiçbir şekilde taviz vermediklerinin altını çizen Fırat, son dönemdeki "çirkin saldırıların" muhalefetin bir argümanı olduğunu söyledi. Yolsuzlukların sıfırlanması için devletin ekonominin içinden tamamen çekilmesi gerektiğini vurgulayan Fırat, bunun olması halinde yolsuzluk sorunun da ortadan kalkmış olacağını belirtti. AK Parti'nin Anayasa'daki tüm dokunulmazlarının kaldırılmasından yana olduğunu ifade eden Fırat, şunları söyledi:
"Ancak insanlar ya okuma-yazma özürlü ya da imla kurallarını bilmiyor. Söylediğimiz cümlenin tamamı okunmuyor.

Biz tüm dokunulmazlıklarının sınırlandırılmasını istiyoruz. Parlamenter dokunulmazlığı bunun küçük bir parçası. Bürokrasiyi koruyarak, yolsuzlukların önlenmesi konusunda samimi olduğunuzu söyleyemezsiniz. Tüm dokunulmazlıkların Anayasa'dan ayıklanması gerekir. Ancak bazıları uyum komisyonu istemiyor, uyum kelimesine uzak olabilirler, bunun ismi uyumsuzluk da olabilir. Anayasa değişikliği görüşmeleri konusunda CHP'ye teklifte bulunuyoruz. Parlamenter dokunulmazlığı dahil Anayasa'daki tüm dokunulmazlıkları gözden geçirelim."

Fırat, birileri istedi diye Cemal Kaya'nın parti üyeliğine son vermeyeceklerini de açıklayarak, yargı kararının ardından gerekli işlemi yapacaklarını söyledi.
Fırat ayrıca, dün "Lider ile milletvekilleri arasında şeyh-mürit ilişkisi var" dilen AK Parti Milletvekilleri Ersönmez Yarbay ve İbrahim Halil Aşkar'ı da üstü kapalı olarak istifaya davet etti. Fırat, istifanın tek taraflı irade olduğunu belirterek, "Bulundukları mekanizmayı beğenmeyen kişiler, istifa yolunu tercih edebilirler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber