22/04/2005'in önemli gelişmeleri (güncellendi)

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce organize edilen AB Genişleme Sürecinde Avrupa Başkentleri 9. Konferansı'nın açılışına katılacak.
- Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'ü Başbakanlık merkez binada kabul edecek.
- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, genel merkezde, partisine mensup büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla bir araya gelecek.

2- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı...
- 2. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi, TBMM'de toplanacak.
- TBMM Başkanı Arınç ile Milli Eğitim Bakanı Çelik, toplantının açış konuşmasını yapacak.
- İstanbul Beyoğlu'nda "Sevgi Yürüyüşü", Gaziantep'te "Milli Egemenlik Yürüyüşü" düzenlenecek.

3- Çanakkale Savaşları'nın 90. yıl etkinlikleri, halk yürüyüşüyle başlayacak.
- Etkinliklere katılmak üzere Türkiye'ye gelen Yeni Zelanda Genelkurmay Başkanı Korgeneral Bruce Ferguson, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'ü ziyaret edecek.

4- Kütahya'nın Gediz İlçesi'ne bağlı Gökler Beldesi'nde maden ocağındaki grizu patlaması...
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, maden ocağında incemelerde bulunacak ve olayda hayatını kaybeden 17 kişinin cenaze törenine katılacak.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, Kastamonu ve bazı ilçelerinde açılış, temel atma törenlerine katılacak.

6- Devlet Bakanı Tüzmen, Rusya Federasyonu Başkortostan Cumhuriyeti'nin tanıtımı amacıyla İstanbul'da düzenlenecek toplantıda bulunacak.

7- Bayındırlık ve İskan Bakanı Ergezen, Gölbaşı-Kulu Ayrımı- Bala-Kaman-Kırşehir bölünmüş yolunun temelini atacak.

8- Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve Filistin Telekomünikasyon Bakanı Sabri Saydam, Ankara Sanayi Odası'nın Ostim-İvedik Ofisi'nin açılış törenine katılacak.

9- Siyasi partilerden...
- CHP Grup Başkanvekili Koç, TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esengün, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

10- TBMM Adalet Komisyonu'nda, Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Kaçakçılıkla Mücadele Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Patent Hakları, Endüstriyel Tasarımların Korunması, Coğrafi İşaretlerin ve Markaların Korunması Hakkındaki KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

11- Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni sözcüsü İsmail Çalışkan, haftalık basın toplantısını yapacak.

12- Çanakkale Boğazı'nda karaya oturan tanker...
- Trafiğe kapatılan Çanakkale Boğazı'nda, karaya oturan akaryakıt yüklü tankeri kurtarma çalışmaları sürüyor.

13- Asya-Afrika zirvesi, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da yapılıyor.
- Bandung Konferansı'nın 50. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen iki günlük konferansa 100'den fazla ülke katılıyor.

14- Tören...Panel...Genel Kurul...Toplantı...
- Vakıfbank Genel Müdürü Ahmet Kacar ile Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, ATO üyelerine yönelik ucuz kredi olanakları sağlayan bir kredi sözleşmesi imzalayacak.
- MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, derneğin Samsun Şubesi'nce düzenlenen toplantıya katılacak.
- Wal-Mart'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Lee Scott, Alışveriş Merkezleri Konseyi'nin İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Zirvesi'nde konuşma yapacak.
- İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Çanakkale kara savaşlarının 90. yıldönümü ile Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda'yı yakınlaştıran Anzak Günü kapsamında, turizm alanında işbirliğini harekete geçirecek çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.
- Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu ve Standart and Poor's'un işbirliğinde yürütülen, Türkiye'deki halka açık şirketlerin şeffaflık ve kamuya açıklama standartlarının ölçüldüğü değerlendirme İstanbul'da açıklanacak.
- 2005 Yılı Brisa İyileştirme Konferansı, İstanbul'da gerçekleştirilecek.
- Türkiye Ekonomi Kurumu tarafından "Türkiye Ekonomisinde Kriz Sonrası Ekonomi Politikalarının Değerlendirilmesi: Finansal Yönlü Bir Genel Denge Modeli" konulu toplantı düzenlenecek.
- Beyoğlu Belediyesi ile yaklaşık 300 sivil toplum kuruluşunun ortak çalışmalarını yürüteceği "Beyoğlu Yerel-Sivil Güçbirliği Merkezi" hizmete açılacak.
- Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri sahiplerine verilecek.
- Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde düzenlenecek "Bilim ve Etik" paneline konuşmacı olarak Prof. Dr. Hasan Yazıcı katılacak.
- Ege İhracatçı Birlikleri'nde, maden ihracatçıları ile hububat ihracatçıları birliklerinin olağan genel kurulu yapılacak.
- Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası ile Kamu İhale Kurumu tarafından "Yapım İşleri İhalelerinde Sorunlar ve Çözüm Yolları" konulu toplantı düzenlenecek.

15- Türkiye, dolar bazında GSYH artışında 14'üncü...
- IMF verilerine göre, 2002 yılında 184.8 milyar dolar GSYH olan Türkiye, milli gelirini yüzde 62.4 oranında artırarak 300 milyar dolara ulaştırdı.
- Dünya şampiyonluğunu yüzde 144.5 artışla Ekvator Ginesi alırken, bu ülkeyi yüzde 115.9 ile Çad, yüzde 97.2 ile Svaziland izledi.
- Türkiye, Avrupa kıtasında Slovakya, Rusya ve Arnavutluk'un ardından dördüncü oldu.

16- Cezayı gören uzlaşmaya koşuyor...
- Vergi kaçıranlar, son 5 yılda 506 bin 397 uzlaşma başvurusu yaparak, vergi ve cezalarda indirim istedi.
- Bu sürede 445 bin 187 dosyada uzlaşmaya varıldı.
- 2004'de sadece gelirler kontrolörlerinin inceleme raporlarına ait uzlaşmalar sonucu, 12.5 trilyon liralık vergi 7.8 trilyon liraya, 21.3 trilyon liralık ceza da 965 milyar liraya düşürüldü.

17- MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat:
- "Kişisel menfaat için olmayan, ülke ve toplum refahı için doğru, yapıcı eleştiriler ortaya koyduğunuz, iyi giden işlere de övgülerinizi, taktirlerinizi belirttiğiniz zaman kimse rahatsız olmuyor."
- "Bankacılık sektöründe yabancı sermayenin ağırlıklı bir yapıya gelmesini istemiyoruz. Almanya, Fransa gibi ülkeler bile çok ciddi engeller oluşturuyorlar." '
- "Dövizin, sıcak paranın tahrikiyle değerinin çok altında kalmaması lazım. Bu konuda, Merkez Bankası'na önemli görevler düşüyor."

18- 84. Avrupa Erkekler Halter Şampiyonası, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da sürüyor.
- Şampiyonanın 4. gününde, 77 kiloda Olimpiyat Şampiyonu Taner Sağır podyuma çıkacak.

19- Türkiye Basketbol Liglerindeki mücadeleler...
- Türkiye Basketbol Ligi'nin 26. haftasının ilk maçında, Ankara'da Ankara Büyük Kolej-Efes Pilsen karşı karşıya geliyor.
- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off yarı final 2. maçları, Mersin Büyükşehir Belediyesi-Beşiktaş ve Erdemirspor-Fenerbahçe arasında bu akşam yapılacak.

20- Halkbank Bayanlar Voleybol Birinci Ligi Final Grubu 2. devre mücadelesi, Marmaris'te Eczacıbaşı-Emlak&Toplu Konut İdaresi ve Vakıfbank Güneş Sigorta-Beşiktaş maçlarıyla başlıyor.

21- Portekiz'in FC Porto Kulübü'nün yöneticilerinin İstanbul'a getireceği Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik tarafından Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek törenle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş'a teslim edilecek.

22- 20. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası, İstanbul'da eleme maçlarıyla sürüyor.

23- Judo Federasyonu Başkanı Hacı Yusuf Yıldırım, Ankara'da basın toplantısı düzenleyerek Uluslararası Nazım Canca Ümitler Turnuvası hakkında bilgi verecek.

24- İkinci Futbol Ligi (A) ve (B) Kategorisi'nde hafta sonunda yapılacak maçları yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber