İşte Meclis'te Görüşülecek Vekil İmamlara İlişkin Kanununun Tam Metni

İmam hatip kadrolarına vekil olarak atanmış olup da, Kanunun Resmi Gazetede yayımlanacağı tarihe kadar çalışanlar asıl imam hatip kadrolarına atanmaktadır. Bu durumda bulunan 9 bin kişi bulunmaktadır. Asil imam hatip kadrolarına, çalışan vekil imamlardan, Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen herhangi bir DMS, KPSS puanını alan kişiler başvurabilecektir. Kanun teklifi bu hafta içerisinde TBMM Genel Kurulunda görüşülecek olup, bugün Plan ve Bütçe Komisyonunun kanun teklifine ilişkin raporunu yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Nisan 2005 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNUN KABUL ETTİĞİ METİN

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ KU-RULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1.- 22.6.1965 tarihli ve 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

?GEÇİCİMADDE11.- İmam-hatip kadrolarına vekaleten atananlardan, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte görevli olanlar, Devlet Personel Başkanlığınca açılan kamu personeli seçme sınavlarının herhangi birinden, Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek yeterli puanı almaları koşuluyla, aynı göreve aday imam-hatip olarak atanmış sayılırlar. Bu kişilerden asaleti tasdik edilenlerin vekil imam-hatiplikte geçen hizmet süreleri, kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilir.?

MADDE 2.- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3.- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Not: Yukarıdaki Kanun teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulunda görüşülecektir. Teklif genel kurulda görüşüldükten sonra Cumhurbaşkanı Sezer'e gönderilecektir. Sezer'in onayının ardından kanun Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber