Balyoz'da 2'si general 5 subay tutuklandı/ Video

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Ağustos 2011 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında Korgeneral Rıdvan Ulugüler ve Tuğgeneral Kubilay Baloğlu ile birlikte Albay İbrahim Özden Koçer, Albay Cüneyt Küsmez ve Davut İsmet Çınkı tutuklandı.

Balyoz Darbe Planı iddiasıyla sürdürülen soruşturma kapsamında dün 2'si muvazzaf general 7 şüpheli daha İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Zanlılar, Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube'de yapılan aramalarda ele geçirilen yeni Balyoz belgeleriyle ilgili soruşturma kapsamında, Balyoz soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Hüseyin Ayar'a ifade verdiler.

İfade vermeye gelen şüphelilerin Hava Korgeneral Rıdvan Ulugüler, Tuğgeneral Kubilay Baloğlu, Albay İbrahim Koçer, Albay Cüneyt Küsmez, Albay Erhan Şensoy, emekli Albay İsmet Çınkı ve sivil memur Güllü Şalkaya olduğu öğrenildi. Korgeneral Ulugüler ve Tuğgeneral Baloğlu'nun isimleri Gölcük'te çıkan Balyoz belgelerinde ismi yer alan 9 muvazzaf general arasında bulunuyordu. 9 isimden Orgeneral Bilgin Balanlı ile Korgeneraller Korcan Pulatsü ve Korgeneral Ziya Toker daha önce Balyoz davası kapsamında tutuklanmıştı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen ve tutuklanmaları tabebiyle mahkemeye sevk edilen Korgeneral Rıdvan Ulugüler, Tuğgeneral Kubilay Baloğlu, Albay İbrahim Özden Koçer, Albay Cüneyt Küsmez, Davut İsmet Çınkı, Emekli Albay Turgay Yamaç ve ve sivil memur Güllü Şalkaya savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede yargılanan şahıslardan Korgeneral Rıdvan Ulugüler, Tuğgeneral Kubilay Baloğlu, Albay İbrahim Özden Koçer, Albay Cüneyt Küsmez ve Davut İsmet Çınkı tutuklandı. Emekli Albay Turgay Yamaç ve ve sivil memur Güllü Salkaya ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan muvazzaf subaylar Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber