RTÜK ilk kez TRT'nin programını denetledi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Ağustos 2011 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugüne kadar sadece özel radyo ve televizyon yayınlarını denetleyen RTÜK, dün ilk kez devlet kanalı TRT'nin bir programını masaya yatırdı.

Ali Ekber ERTÜRK

RTÜK'ün geçen yıl yürürlüğe giren yeni yasası gereği TRT yayınları da Kurul'un denetimine alınmıştı. Ancak Kurul'da düne kadar TRT'yle ilgili ciddi bir dosya görüşülmemişti. İlk kez dün TRT'nin bir programı Üst Kurul tarafından mercek altına alındı. TRT Haber'de yayınlanan 'Faili Meçhul' adlı belgeselin Madımak Katliamı'yla ilgili bölümü, Pir Sultan Abdal Derneği tarafından RTÜK'e şikayet edildi. Şikayet gerekçesinde belgeselin tek yanlı hazırlandığı ve objektiflikten uzak olduğu vurgulandı. Şikayeti inceleyen RTÜK hukukçuları, programda yayın ihlali yapılmadığı kanısına vardı.

CHP'LİLER ŞERH DÜŞTÜ

Hukukçuların raporu dün Üst Kurul toplantısında ele alındı. Yapılan değerlendirme sonucu AKP'li ve MHP'li üyeler hukukçuların raporu doğrultusunda 'yayın ihlali yoktur' diyerek dosyayı karara bağladı. Karara muhalefet şerhi koyan CHP'li Süleyman Demirkan ise, 'Bu belgeselin ilgili bölümünde taraflı yayın yapılmış ve yayın kuralları ihlal edilmiştir' görüşünü ileri sürdü. RTÜK, TRT Haber'in programıyla ilgili yaptığı incelemeyle TRT hakkındaki şikayetlerden birini ilk kez görüşmüş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber