Dokuz Eylül Üniversitesi'nde hem at eti yedirdiler hem de dava ettiler

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Ağustos 2011 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde at etinden döner skandalına karışan yemek firması, "Sözleşmemiz iptal edilince zarara uğradık" diye üniversite aleyhine 150 bin liralık dava açtı

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi yemekhanelerinde, öğrencilere ve personele, at etinden döner yedirdiği ortaya çıkan firma, sözleşmeyi tek taraflı feshettiği gerekçesiyle, üniversite aleyhine 150 bin liralık dava açtı. Mağdur olduklarını öne süren firmanın avukatı, döneri imal etmediklerini, başka bir firmadan aldıklarını öne sürdü. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nün talebi üzerine, geçtiğimiz aylarda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafnıdan yapılan incelemede, öğrencilere, personele ve üniversite çalışanlarının kreşlerde kalan çocuklarına yedirilen dönerlerde at eti tespit edildi. Bunun üzerine rektörlük, yemek hizmetini veren firmayla olan sözleşmeyi feshetti. Firmaya bir yıl boyunca ihalelere girme yasağı da getirildi. Rektörlük ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine raporu isteyen savcılık, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. SABAH'ın duyurduğu bu skandalın ardından, yemek firması da rektörlük aleyhine sözleşmenin haksız feshi gerekçesiyle 150 bin liralık tazminat davası açtı.

'BİZ YALNIZ ARACIYIZ'

İpek Nur Gıda Şirketi'nin avukatı Aynur Karacan, "Firma olarak maddi manevi zarara uğradık. Üniversite döneri test etmeye gönderirken bize bilgi vermedi. Belki bu döner teste götürülürken başka bir numune ile değiştirildi. Bunu bilemiyoruz. Çok fazla rakip firmamız var. Böyle bir şey de yaşanmış olabilir. Aynı döneri biz de götürüp test ettirmek istedik. Üniversiteden numune istediğimizde ellerinde döner kalmadığını söylediler. Bu durum şüpheli geldi" diye konuştu. Dönerin imalatını yapmadıklarını öne süren avukat Karacan şöyle devam etti: "Biz aracı firmayız. Döneri, Dönercibaşı adlı gıda firmasından alarak Dokuz Eylül Üniversitesi'ne satıyoruz. Sözleşmenin haksız feshi nedeniyle 100 bin lirası maddi, 50 bin lirası da manevi olmak üzere toplam 150 bin liralık tazminat davası açtık."

Ceyhan TORLAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber