21 trilyonluk hastaneye hemşire bulunamıyor

Haber Giriş : 26 Nisan 2005 06:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da yapımına 3 yıl önce başlanan ve 21 trilyona mal olan göl manzaralı Seyhan Uygulama Hastanesi'nde, hemşire atanmadığı için hizmet verilemiyor...

Adana'da her gün on binlerce hasta, derdine derman bulabilmek için, mevcut hastanelerin yetersiz koşullarında kuyruklarda ömür tüketirken, yapımına 3 yıl önce başlanan ve 21 trilyon harcanarak bitirilerek Seyhan Uygulama Hastanesi hemşire ataması yapılmadığı için hizmet veremiyor.

Seyhan Gölü kıyısında muhteşem bir manzaraya sahip olan villalar arasına yapılan 4 katlı ve 5 ameliyathanesi bulunan, Uygulama hastanesinde şu anda sadece ayakta tedavi edilecek hastalar için poliklinik hizmeti veriliyor.

Adana Sağlık İl Müdürü Dr. Serdar Mercan, Seyhan Uygulama Hastanesinin bir çok özel hastaneden daha özel olduğunu anlatarak, ?Bu hastanede sistem ve her şey çok farklı. 200 hemşireye ihtiyaç var. Talepte bulunduk ve atama bekliyoruz' dedi.

ATAMA MÜJDESİ

ÖTE yandan, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, açık bulunan sağlık personeli kadrolarında hemşirelerin başı çektiğini hatırlatarak, ?Sözleşmeli personel alımına hız verildi. Özellikle hemşire açığının kapatılması amacıyla birbiri ardına atamalar yapılıyor. 16 Mayıs'ta yeni bir sözleşmeli personel alımı yapılacak' görüşünü dile getirdiler.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber