Tedaş'da zimmet davası...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2005 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Müessese Müdürlüğü'nde zimmetine 9 milyar lira geçirerek kurumu zarara uğrattığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, "zimmet" suçundan 12 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Tahir Kürkün (45), hazır bulundu. Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. Hukuk Servisi'nde çalıştığını belirten Kürkün, zimmet suçu işlemediğini ancak vatandaşlardan fazla para aldığını itiraf etti.

Kürkün, "Benim para alma, para yatırma görevim yok. Para yatırmaya gelen şahıslar tekrar gelmemek için parayı bana veriyorlardı. Ben de vezne açıldığında yatırıyordum. Vatandaşa makbuz verirken verdiğim miktarı yükselterek yazıyordum. Fakat vezneye yatırırken eksik yatırıyordum. Aboneye verdiğim makbuzda ise düzeltme yapıyordum. Vezne ne verilirse onu alır. 'Niye borcun tamamını vermedin' demez. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Sanığın tahliye talebi reddedilirken, duruşma delillerin toplanması şahitlerin dinlenmesi için ertelendi. Sanık Tahir Kürkün'ün Ocak 2004 ile

Şubat 2005 tarihleri arasında veznelerin kapanmasından sonra ödeme için gelen vatandaşların paralarını aldığı, tahsilat makbuzları kurumda kalan suretlerine gerçeği yansıtmayan az miktarda değerler yazarak vezneye verdiği, bu şekilde toplam 48 adet gerçeğe aykırı tahsilat makbuzu düzenleyerek kurumu 9 milyar lira zarara uğratıp zimmetine geçirdiği iddia ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber