Erdoğan: 'Özelleştirme programımız, hayati önem taşıyor'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2005 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özelleştirme programının, Türkiye ekonomisine ihtiyaç duyduğu dinamizmin kazandırılması açısından hayati önem taşıdığını belirterek, "Bu konuda birçok spekülasyonlar olabilir. Artık devlet bizzat bu işleri düzenleyen olacak, ufuklayan olacak, denetleyen olacak. Ama devlet artık ekonominin içinde yerini almayacak ve tüccarlık yapmayacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türk Telekom'un kuruluşunun 10. yıldönümü dolayısıyla Bilkent Otel'de düzenlenen törene katıldı.

Telekomünikasyon sektörünün, Türkiye'de son 10 yılda verimliliğin artmasında önemli roller üstlendiğini anlatan Erdoğan, Türk Telekom'un güçlü ve yaygın iletişim altyapısının hemen tüm sektörler üzerinde olumlu etki yarattığını kaydetti. Erdoğan, Türk Telekom'un misyonunun bitmediğini, aksine asıl görevinin yeni başladığını ifade etti. Artık ülkelerin, şirketlerin ve kişilerin bilgiye en hızlı şekilde ulaşmasının tek kural olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla iletişimin tarifi ve kapsamı kökünden değişmektedir. Bunu bir teknolojik ilerleme olmanın çok ötesinde büyük bir toplumsal dönüşüm projesi olarak algılıyoruz. Türkiye'de ilköğretim ve ortaöğretimdeki bütün okulların hızlı internet hizmetlerine kavuşturulması, e-devlet yapısının hazırlanması için gerekli adımların atılması toplumsal projesinin parçalarını oluşturuyor. Türk Telekom'un internet teknolojileriyle ilgili olarak özellikle son 2 yılda gerçekleştirdiği yatırımlar bu doğrultuda önemli adımlardır. Ancak sunulan altyapının, faydalananların sayısının hızla artması gerekmektedir.

Günümüzün dünyası kıyasıya rekabet ve verimlilik ilkeleri üzerine işliyor. Bu iki temel ilkeyi milletçe özümseyip tüm ekonomik yapılanmamızı rekabetçilik ve verimlilik üzerine inşa etmek zorundayız. Bu noktada sürdürmekte olduğumuz özelleştirme programımız ülkemiz ekonomisine ihtiyaç duyduğu dinamizmin kazandırılması açısından hayati önem taşıyor. Bu konuda birçok spekülasyonlar olabilir. Artık dünya değişiyor. Artık devlet bizzat bu işleri düzenleyen olacak, ufuklayan olacak, denetleyen olacak. Ama devlet artık ekonominin içinde yerini almayacak ve tüccarlık yapmayacak. Bunu bırakalım özel sektör yapsın. Biz onun önünü açalım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber