Uyuşturucu çetesinin kuryesi polis çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2011 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirdikleri operasyonda 43 kişiyi gözaltına aldı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde sokak satıcılarına yönelik olarak mart ayı başında teknik takibe başlandı. Çetenin Gölcük ilçesinde örgütlü olarak uyuşturucu madde ticareti yaptığı ve uyuşturucu madde bağımlısı olan gençleri torbacı olarak sokaklarda çalıştırdığı belirlendi. Çete üyelerinin cep telefonlarında esrar ve uyuşturucu madde için, "Çay var mı, çorba var mı?" ifadelerini kullandıkları tespit edildi. Şahısların ayrıca kendi aralarında görüşürken birbirlerine, 'Vapur, Paşa, Aslan' gibi isimler vererek teknik takipten kurtuldukları öğrenildi.

Polis, geçtiğimiz günlerde aşırı dozda uyuşturucudan ölen Muhammet Melik Genç'in çete üyesi Olcay A.'nın evinde hayatını kaybettiği ve maktulün sık sık çete üyelerinden uyuşturucu temin ettiği bilgisine de ulaştı.

Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele ekiplerinin de katıldığı operasyonda 350 polis görev aldı. Çetenin uyuşturucu madde temin ettiği şahıslar Diyarbakır ve Mersin'de, uyuşturucu maddeyi torbacılara dağıtan kurye ise İstanbul'da yakalandı. Çete üyesi polis memuru Yaşar Fevzi D.'nin Sakarya'da görev yaptığı, aslen Gölcüklü olduğu, uyuşturucu maddeyi Diyarbakır'dan getirdiği sırada suçüstü yakalandığı öğrenildi.

Narkotik polisi ve Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ilk operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, bu şahıslardan Yüksel S., Vural K., Abdurrahman Ç. Sezer G. ile polis memuru Yaşar Fevzi D. tutuklandı.

İstanbul, Diyarbakır, Mersin ve Gölcük'te yapılan operasyonda; çete liderleri Beysat K. (59), Sezer K.(27) ile çete üyeleri Halil S.(25), Erol B.(32), Hakan K.(32), Hasan B.(28), Uğur İ.(24), İsak B.(22), Kadir A. (30), Olcay A.(24), Şehmuz A.(33), Serkan A.(35), Efendi D.(24), Aydın Ö.(22), Cihan K.(26) Caner B.(26), Adnan B. (25), Ömer K.(28), Gürkan E.(28), Ersin A.(29), Ahmet B.(20), Ali Ö.(23), Ferdi K.(18), Elif Ç.(34), Mehmet Ç.(28), Ramazan T.(39), Hüseyin T. (60), Ahmet Y.(43), Yusuf A.(19), Ömer Ç(18) ile Gölcük Jandarma Komutanlığında asker olan ve izin günlerinde uyuşturucu madde sattığı tespit edilen Uğur Y. (21) ile vatani görevlerini yapan Alper F. ve Adem Ç. hakkında askeri savcılık işlem yaptı. Olayla ilgili 3 kişinin de firar ettiği öğrenildi.

Yakalanan çete üyeleri ile birlikte 35 kilogram esrar maddesi, 10 adet uyuşturucu, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet av tüfeği ele geçirildi. Çete üyesi 31 kişi, İstanbul Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

GÖKHAN AYAR - EREN DEMİRTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber