MEB'de müdürler, şefler, öğretmenler maaş mağduru

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ekim 2011 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14 Eylül 2011 tarihinde yayımlanan 652 sayılı KHK'nın 42.maddesine göre fiilen derse girmeyen yönetici ve öğretmenlere ek ders ücreti ödenmemesi hüküm altına alınmıştır.

Madde şöyle;

?(4) Öğretmen kadrolarında bulunan ve fiilen öğretmenlik yapanlar (örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen yöneticilik yapanlar dâhil) haricindeki Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı personeline, fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödenmez.?

Burada en önemli sorun olarak rehber öğretmenlerin yöneticiler gibi istisna dışında bırakılmamasında yaşanmakta ve bazı illerden bu konuda mailler bize ulaşmaktadır.

Bu durumdaki yani fiilen ders girmeyen personele İl ilçe Milli Eğitimlerde görevlendirilen (AR-GE çalışanları dahil) yöneticilere yine 42.madde de yer alan;

(3) Kadro karşılığı sözleşmeli olarak istihdam edilenler ile öğretmen kadrolarında bulunanlar (örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğretmen unvanlı kadrolardaki yöneticiler dâhil) hariç olmak üzere, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında fiilen çalışan personele en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % 200'ünü geçmemek üzere her ay ek ödeme yapılabilir. Bakanlık merkez teşkilatı ile il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde görevlendirilen ve ek ders ücreti almayan öğretmenler de bu ek ödemeden yararlanır. Ek ödemenin oranı ile usûl ve esasları; görev yapılan birim ve iş hacmi, görevin önem ve güçlüğü, görev yerinin özelliği, çalışma süresi, personelin sınıfı, kadro veya görev unvanı, derecesi, atanma usûlü ile emsali veya benzeri görev ve unvanlarda bulunan personele malî haklar kapsamında yapılan her türlü ödemeler dâhil almakta oldukları toplam ödeme tutarları gibi kriterler birlikte veya ayrı ayrı dikkate alınarak, Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine Bakan tarafından belirlenir.

Hüküm gereği ek ödeme yapılması gerekmektedir.

Maaşların hazırlanmaya başladığı bu günlerde ek ders ücretleri 14 Eylülden itibaren ödenmeyen bu personellere (ki içinde AR-GE de çalışan öğretmen ve yöneticiler, şube müdürleri, görevlendirme şube müdürleri, il-ilçe müdürleri ve bir çok üst düzey yönetici? var.) ek ödeme yapılması gerekmektedir.

Bakanlığın bu konuda hızlı bir şekilde hareket etmesi ve Maliye Bakanlığının uygun görüşünü alıp uygulamaya geçmesi gerekmektedir. Aksi halde bu yönetici ve öğretmenler bu ay düşük ücret almakla karşı karşıya kalacaklardır.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber