1 Mayıs'ta 6 bin 500 polis görevli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2005 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları için alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde 6 bin 500 polis ile 450 jandarma görevlendirildiği belirtilirken, kriz masası da oluşturuldu.

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamaları nedeniyle Emniyet Müdürlüğü'nde Vali Yardımcısı Ergun Güngör başkanlığında kriz merkezi oluşturuldu. Kriz Merkezi'nde Emniyet Müdür Yardımcısı İnci Aksoy, İl Jandarma Komutanlığı, MİT, sağlık ve belediye görevlilerinin yer aldığı öğrenildi.

Bu arada Taksim Meydanı ve Kadıköy İskele Meydanı'na konulan kameralar aracılığıyla bu bölgelerden Kriz Merkezi'ne görüntü aktarılıyor.

Kadıköy'deki miting alanına, başta vapur iskelesi ve Tıbbiye Caddesi olmak üzere 8 ayrı ara sokaktan giriş yapılabileceği belirtildi. Kutlamalara ilişkin, 9 emniyet müdür yardımcısı, 24 şube ve ilçe emniyet müdürü, 14 emniyet amiri ile 82 komiserin de aralarında bulunduğu 6 bin 500 polis görevlendirildiği bildirildi.

Önlemler kapsamında 450 kişiden oluşan jandarma timinin de Kadıköy İSKİ su arıtma tesislerinde hazır halde tutulduğu öğrenildi. İlerleyen saatlerde bir helikopterin de Kadıköy ve çevresinde uçuş yaparak yerdeki ekiplerin yönlendirilmesine yardımcı olacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber