2B olarak bilinen hazine arazilerinin satışına imkan veren yasanın referanduma gideceği ihtimalini dikkate alan hükümetin memurlara iyi bir zam verebileceği görüşü dile getiriliyor.

Haber Giriş : 21 Ağustos 2003 06:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2B olarak bilinen hazine arazilerinin satışına imkan veren yasanın referanduma gideceği ihtimalini dikkate alan hükümetin memurlara iyi bir zam verebileceği görüşü dile getiriliyor.

Hükümet, memur sendikaları ile bugün yapılacak toplu görüşme öncesinde stratejisini belirledi. Memurlar ise 2B yasasının referanduma gideceğini dikkate alan hükümetin iyi zam vermesini bekliyor.

Hükümet ve memur sendikaları bugün toplu görüşme için ikinci kez bir araya geliyor. Bütçe dengesini göz önüne alarak memurlara zam vermeyi planlayan hükümet, bir yandan da memurların taleplerine dikkatli yaklaşıyor. Çünkü, 2B olarak bilinen hazine arazilerinin satışına imkan veren yasanın referanduma gideceği ihtimalini dikkate alan hükümetin memurlara iyi bir zam verebileceği görüşü dile getiriliyor. Türk Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, bugün yapılacak görüşmelerde siyasi iradenin tavrına göre bir tavır belirleyeceklerini kaydetti. Akyıldız, "3 memur sendikası arasında ortak bir hareket var. Taleplerimizin sıralaması farklı olabilir ama, hepimiz memurların ortak menfaati için çalışıyoruz. Ümit ederim, hükümet de bunu dikkate alır ve beklentilerimize olumlu cevap verir" dedi.
STARETJİ BELİRLENDİ
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan ile diğer yetkililerin katıldığı bir toplantı yapıldı.
Toplantıda, bugün memur sendikalarıyla yapılacak görüşme öncesi seçeneklerin ele alındığı ve memurlardan gelebilecek taleplerin değerlendirildiği öğrenildi. Yetkililer, ilk toplantıda, sendikalar tarafından sunulan önerilerin ele alındığını belirtirken, 2003 yılı gerçekleşmeleri ve 2004 yılı projeksiyonlarının görüşüldüğünü kaydettiler.

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber