Sigara ve stres bel fıtığına sebep oluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2011 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Op. Dr. Mehmet Şenyüz, sigara içenlerin, stresli olanların bel fıtığına karşı risk altında olduklarını söyledi. Şenyüz, bel ağrıları, bel ve boyun fıtığına karşı egzersiz yapmayı önerdi.

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde konferans veren Op. Dr. Mehmet Şenyüz, boyun ve bel fıtıklarının nasıl oluştuğunu anlattı. Fıtıkların anatomik yapıları hakkında bilgi veren Şenyüz, bel ağrısının sebeplerini de anlattı. Bel ağrısının ve bel fıtıklarının en önemli sebepleri arasında kötü duruş, egzersiz eksikliği, stres gibi pek çok sebebinin bulunduğunu söyledi. Erkeklerde prostat problemi, kadınlarda ise jinekolojik problemlerin bel ağrılarına sebep olabildiğini ifade eden Şenyüz bel fıtığına yakalanmamak için ise aktif bir yaşamla donanmak ve egzersiz yapmak gerektiğini anlattı.

Dr. Mehmet Şenyüz risk altında olanları da açıkladı. Şenyüz'e göre, ?Doğuştan belinde kayma olanlar, ortası çukurlaşmış yataklarda uyuyanlar, hamileliğin son aylarında olanlar, sigara içenler, vücut mekaniği ve duruşu bozuk olanlar, aşırı kilolu olanlar, aşırı zayıf olanlar, uzun süreli araç kullananlar ve ağır iş yükü olanlar? bel fıtığı ve bel ağrıları için büyük risk altında bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber