ÖSYM'ye KPSS'siz personel alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2005 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nı (KPSS) hazırlayan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yapacağı sözleşmeli personel alımında, KPSS'ye girmiş olma şartı aranmıyor.

ÖSYM, bugün gazetelere ilan vererek 10 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. İlana göre, ÖSYM Bilgi İşlem Müdürlüğü'nde, 657 sayılı kanunun 4/B maddesine göre, sözleşmeli kadroda çalıştırılacak olan 10 personelde şu nitelikler aranıyor:

"4 yıllık lisans mezunu olmak. Yeterli düzeyde İngilizce bilmek. Bilgisayar okur-yazarlığına ek olarak; bilgisayar programlama ve yazılım geliştirme, veri tabanı tasarımı ve yönetimi, bilgisayar ağları konularından en az birinde bilgi sahibi olmak, bunu belgeleyebilmek ve yapılacak yazılı sınavda başarılı olmak."

Adayların başvurularını 9-13 Mayıs 2005 tarihleri arasında, ÖSYM Bilkent-Ankara adresine bizzat yapmaları gerekiyor. Müracaat sırasında Başvuru Formu dolduracak adaylardan; transkript, referans mektubu, bir adet fotoğraf ve varsa bilgisayar alanında aldığı eğitimlerle ilgili sertifika istenecek. Merkez, bu personel alımı sırasında adaylardan, kendisinin yaptığı KPSS'ye girmiş olma şartı aramıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber