Vekilden öğrencileri üşüten görevliye tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2011 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, kentte 19 ilköğretim okulunda doğalgaza geçiş nedeniyle kaloriferlerin yanmaması ve öğrencilerin üşümesine neden olan yetkililere ateş püskürdü.

Zamanında yapılmayan ve ihale bitim sürelerinin bu günlere kadar uzatılmasından dolayı ilgili bürokratlara tepki gösteren Yetiş, devlet ve hükümet adına öğrenci velilerinden özür diledi. Sorunun çok ciddi olduğunu ve bu sorunun bürokratik ihmaller ve vurdum duymazlıktan kaynaklandığının altını çizen Yetiş, konuyla ilgili su ifadeleri kullandı:

"Okullarda kaloriferlerin yanmaması hakikaten bizi çok ciddi anlamda üzen bir konudur. AK Parti iktidarında her şeyin hızlı sonuçlanabildiği bir dönemde sadece bürokratik bir takım gecikmelerin yaşanması ve bürokratların olayın hassasiyetini görmemesi beni derinden üzmüştür. Olayı duyduğum ilk andan beri gerekli tüm kesimleri bilgilendirerek ve uyararak biran önce çözümlenmesi için çalışma başlattık.

Sorun İl Özel İdaresi'nde çalışan arkadaşlarımızın 19 okulumuzda 5 bine yakın ilköğretim öğrencisini ilgilendiren konunun hassasiyetine varmamalarıdır. Bu okullarımızın en sonuncusunda kalorifer yakılana kadar kendi kaloriferlerini yakmasınlar. Bunu yaparlarsa onların samimiyetine inanacağım. Bütün işlemler yapılıyor ve ödenekler sağlanıyor fakat sadece bürokratik nedenlerden dolayı bu sorun ortaya çıktı. AK Parti'nin ustalık döneminde bu tür sorunları istemiyoruz. Bundan sonrada konunun yakınan

takipçisi olacağım. İlgili müteahhit firma ve valimizle görüştüm. Ben öğrenci velilerimizin hepsinden ayrı ayrı özür diliyorum.

Milli Eğitim Müdürlüğümüz gerekli zamanda Özel İdareye okulların doğalgaza geçişleri için müracaatta bulunmuş. Fakat Özel İdare bazı müteahhit firmalarda gecikme olmuş. Adıyaman'ın kış koşullarının bilinmesine rağmen ihale bitimlerinin 15 Kasım veya Aralık ayı içerisine denk gelmesi baştan sıkıntılı bir durum. Bu ihaleler zamanında tamamlansa bile iş bitim tarihleri kabul edilemez.

Adıyaman'ın her alanda bürokrasiyle ilgili gecikme olmamalıdır. Sağlık alanında veya havaalanı konusundaki başarıyı diğer yerlerde de bekliyoruz. Buna benzer güzel örnekler varken birazda ihmal ve özensizlik denilebilecek çalışmalarla çocuklarımızın üşümesini kaldıramayız."

AHMET ARSLANTAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber