Van'da askeri araç devrildi: 14 asker yaralı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2011 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''14'ü asker, toplam 16 kişi yaralandı''

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Tatvan-Van karayolunun Kuzgunkıran mevkisindeki kazada, 14'ü asker olmak üzere toplam 16 kişinin yaralandığını söyledi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kar yağışı ve aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak devrilen 12 AL 915 plakalı minibüste, 14 asker ile araç sürücüsü ve muavinin yaralandığını bildirdi.

Yaralanan askerlerden 3'ünün Gevaş, 5'inin Tatvan, 6'sının ise Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

''Kazada yaralanan askerlerin tedavileri Gevaş, Tatvan ve Bitlis Devlet Hastanesi'nde sürüyor. Yaralanan araç sürücüsü ve aracın muavini de Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazada toplam 16 kişi yaralandı.''


İLK GELEN BİLGİLER

- Van'ın Gevaş ilçesinde, askerleri taşıyan aracın devrilmesi sonucu 29 asker yaralandı.

Kaymakam Yusuf Güni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Elazığ'dan Van'a asker taşıyan otobüsün, Gevaş ilçesi yakınlarındaki Kuzgunkıran mevkisinde, aşırı yağıştan dolayı şarampole yuvarlandığını söyledi.

Güni, kazada 29 askerin yaralandığını, durumu ağır olan 13 kişinin askeri helikopterle Diyarbakır'a gönderildiğini, diğer yaralıların Gevaş ile Bitlis'in Tatvan ilçesindeki hastanelerde tadavi altına alındığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber