Netdisk Mobil ile iPhone'da depolama, dosya indirme ve paylaşma mümkün

Haber Giriş : 14 Kasım 2011 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

TTNET, bulut bilişimde veri depolamaya imkan tanıyan Netdisk uygulamasını mobil hale getirdi. Netdisk Mobil ile iPhone, iPad ve iPodTouch'da depolama, dosya indirme ve paylaşma mümkün.

TTNET, bulut bilişim üzerinde veri depolamaya olanak veren Netdisk uygulamasını ?mobil' hale getirdi. Netdisk Mobil uygulamasıyla iPhone, iPad ve iPodTouch kullanıcıları, cihazlarından kolayca Netdisk'e bağlanabiliyor. Apple iOS 5 ile tam uyumlu çalışan uygulama kullanıcılar tarafından kısa sürede büyük ilgi gördü. TTNET, bulut bilişim alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. TTNET, çevrimiçi depolama (online storage) çözümü sunan Netdisk ürününün mobil uygulamasını hayata geçirdi.

Netdisk Mobil uygulaması ile iPhone, iPad ve iPodTouch'lardan Netdisk'e ulaşmak, bu cihazlar üzerinden veri depolamak, dosya indirmek ve paylaşmak mümkün hale geliyor. Netdisk 1 GB, Netdisk 50 GB ve Netdisk ?sınırsız' kullanan müşteriler, uygulamayı App Store'dan ücretsiz olarak indirip kolayca kullanabiliyorlar.

Güvenlik ön planda tutuluyor

Apple'ın gelmiş geçmiş en iyi mobil işletim sistemi olarak lanse ettiği iOS 5 ile tam uyumlu çalışan Netdisk Mobil, kullanıcılar tarafından kısa sürede büyük ilgi gördü. Netdisk Mobil, sunduğu avantajlarla alanında fark yaratıyor. Netdisk Mobil ile dosya görüntüleme, dosya paylaşımı, seçilen dosyaların yüklenebilmesi ve daha önce yedeklenen tüm bilgisayarlarda görüntülenmesi mümkün oluyor. Üstelik Netdisk Mobil, çekilen fotoğraf ya da videoları anında yükleme imkanı veriyor ve Netdisk'teki tüm fotoğrafların albüm halinde tarihe göre görüntülenebilmesini sağlıyor. Netdisk, internet bankacılığı gibi uygulamalarda kullanılan 128 BİT SSL şifreleme özelliğini kullanarak kullanıcıların güvenliğini ön planda tutuyor. Şu anda 50 bin kişinin kullandığı Netdisk'e 63.8 terabyte veri yüklenmiş durumda. Kullanıcı başına düşen ortalama kullanım miktarının 20.4 GB'a ulaştığı Netdisk, dileyenlere kotalı, dileyenlere ise sınırsız depolama olanağı sunuyor. Özellikle KOBİ'ler ve küçük işyerleri veri yedekleme, depolama ve dosya paylaşımı ihtiyaçlarını karşılamak üzere Netdisk'in sunduğu sınırsız depolama hizmetinden faydalanıyorlar. Bireysel kullanıcılar ise fotoğraf, müzik gibi içerikler depolamayı ve paylaşmayı tercih ediyorlar.

Koşullar zorlaştığı zaman

Pentax'ın yeni WG1 serisi meydan okumalara hazır. Bu fotoğraf makinelerini dağa tırmanırken, bisiklet gezilerinde, yüzerken veya kayak yaparken yanınıza alabilirsiniz. Onlar su geçirmez, darbeye, düşmeye ve donmaya dayanıklıdır. Optio WG1 modeli siyah mavi ve mor, Optio WG1 GPS modeli ise yeşil, gümüş ve turuncu renkleri ile Aralık ayından itibaren 999 TL ile 1.099 TL'ye satışa çıkacak. Optio WG1 serisiyle, 10 metre derinliğe kadar suya dayanıklılık özelliği sayesinde su altını keşfedebilir ve sualtı deneyiminizi ölümsüzleştirebilirsiniz. Zor koşullar için geliştirilen darbelere ve çarpmalara dayanıklılık özelliklerine sahip olduğundan 1.5 metreden düşmelere ve 100 kg ağırlığa kadar baskıya dayanıklıdır. -10°C'ye dayanıklılığıyla gerçek bir dış mekan fotoğraf makinesidir. Pentax Optio WG1 her gün kullanım için son derece ideal. Yalnızca sörf, snowboard, bungee jumping, kayak, dağcılık, skydiving gibi ekstrem sporların zor koşulları için değil, günlük hayatta yaşanabilecek sıvı dökülmesi, kaza ile düşürme ya da cihazın üzerine oturma gibi olaylara karşı da dayanıklıdır.

Her tür fotoğraf çekimine uygun

Optio WG1 ve WG1-GPS modelleri benzersiz alüminyum alaşımlı gövdeye sahip. 14 MP CCD sensöre sahip cihaz gerçekçi fotoğrafları ve renkli çoğaltımları garanti ediyor. Optik geniş açı 5x zoom ve 1cm makro özelliği manzara, mimari, portre, yakın veya uzak plan çekimler gibi her tür fotoğraf çekimine uygun. Optio WG1 ve WG1-GPS modelleri 230.000 noktacık çözünürlüklü 2.7 inç LCD ekrana ve fotoğraflarınıza kolaylıkla bakabilmeniz için 16/9 formatına sahip. Bu kompakt fotoğraf makinesi, saniyede 30 kare hızla HD videolar (1280 x 720 piksel) çekebiliyor. Fotoğrafı 6.1 kere büyüten ileri mikroskop, yüz önceliği, gülümseme tanıma ve göz kırpma uyarısı özellikleri bulunuyor. Daha da ötesi, Optio WG1 ve WG1-GPS modelleri karabina askı ile birlikte sunuluyor.

Nokia-Windows Lumia ile geliyor

NokIa, Windows Phone işletim sistemli ilk modelleri Nokia Lumia 800 ve Nokia Lumia 710'u tanıttı. Tarz sahibi akıllı telefon ürün grubu, daha gelişmiş harita özellikleri, Monster işbirliğiyle sunulan yeni aksesuarlar ve daha pek çok yenilikle birlikte geliyor. Sosyal ağ çözümü ile dikkat çeken Nokia Lumia 800, tasarımı, web deneyimi, kaliteli görüntü çekimi gibi Nokia'ya özel alışılmış özelliklerinin yanında yeni özellikleriyle akıllı telefonlara yeni bir boyut getiriyor. Renkli ve ekonomik Lumia 710 ise Lumia deneyimini dünyanın dört bir yanında daha fazla sayıda kişiye sunan bir akıllı telefon.

2012 yılında piyasaya çıkacak

Konu başlığına göre mesajlaşma ve IE9 gibi özellikler sunan Lumia 800'ün 3.7 inç Amoled ClearBlack ekranı, hızlandırılmış donanımla birlikte 1.4 GHz işlemci ve bir grafik işlemci de bulunuyor. Lumia 800'de, Carl Zeiss objektif, HD video oynatma özelliği, 16 GB dahili kullanıcı belleği ve 25GB ücretsiz SkyDrive depo alanı bulunuyor. Lumia 800'ün perakende satış fiyatı vergiler hariç 420 Euro. Lumia 710 ise IE9 ile birlikte sosyal ağlarda anında paylaşım ve görüntü aktarımı için tasarlandı. Lumia 710'un perakende satış fiyatı vergiler hariç 270 Euro. Her iki telefon da 2012'de piyayasaya çıkacak.

Toshiba'dan iki yeni 3D TV serisi

TOSHIBA, yüksek performanslı Cevo Engine teknolojisini kullanan iki yeni TV serisini duyurdu. Çoklu işlemci platformuyla desteklenen WL863 ve YL863 TV'ler üstün görüntü kalitesiyle olağanüstü 3D gösterimi sağlar, bunun yanı sıra katma değerli hizmetlere çevrimiçi erişim veya harici sabit disk sürücülerine program kaydetme (USB kaydetme) gibi kullanıcı dostu Smart TV özellikleri sunar. Yüksek kalitedeki Personal TV özellikleri, kullanılabilirliği en üst düzeye çıkarır. Toshiba, tasarım takımı Jacob Jenser Design ile yakın bir işbirliği içinde çalışarak, filigran kenarlara sahip ve kum püskürtmeli alüminyum gibi malzemelerin kullanıldığı bir stil yarattı. Bu seriler, siyah WL863 ve gümüş renkli YL863 TV'ler 107 cm (42 inç), 117 cm (46 inç) ve 139 cm (55 inç) boyutlarındaki ekran seçenekleriyle bu ay satışa sunuldu.

1 GB'LIK paket ücretsiz TTNET'in sunduğu Netdisk ürünü sadece TTNET aboneleri tarafından kullanılabiliyor. Aboneler, Netdisk 1 GB paketinden herhangi bir bedel ödemeden faydalanabilirken, Netdisk 50 GB'ı aylık 4.99 TL ücretle ve Netdisk SINIRSIZ'ı da aylık 9.99 TL ücretle kullanabiliyorlar. Netdisk sahibi olmak isteyen TTNET müşterileri www.ttnetbulutu.com adresine başvurabiliyor. Netdisk Mobil indirmek isteyen kullanıcılar ise uygulamaya AppStore'dan ve http://www.ttnetbulutu.com/netdisk-indir.jsp linki üzerinden erişebiliyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber