43 kişilik itfaiye eri kadrosu için ilk günde 125 kişi başvurudu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2011 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na itfaiye eri alımı için yapılacak sınava başvurular başladı. İtfaiye Daire Başkanlığı'nda Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilmek üzere açılan 43 kişilik itfaiye eri kadrosu için ilk günde 125 kişi başvuruda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 43 kişilik itfaiye eri alımı için yapılacak sınava başvurular başladı. İlk günde 125 kişi itfaiyeci olabilmek için başvuruda bulundu. Başvurular, 15 Kasım saat 17.00'de sona erecek. Adaylar başvurularını Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'na şahsen yapacak. Posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek.

İtfaiye eri giriş sınavı, dayanıklılık testi ve sözlü mülakat olarak iki aşamada yapılacak. Sözlü mülakat sınavı 17-18 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Başvuru için öncelikli aranan şartlar şöyle: "Önlisans mezunları için önlisans düzeyinde eğitim veren yüksekokulların, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü Mezunu Olmak, Lisans mezunları için 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmak, sınavın yapılacağı 17 Kasım 2011 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak ve erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması şartı aranıyor." İtfaiye alımları için başvurular tamamlandıktan sonra, listeye girebilenlerin isimleri ise 16 Kasım Çarşamba günü açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber