2011 Adalet Bakanlığı idari yargı hakim adaylığı 26 Kasım'da

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Kasım 2011 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2011 Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hakim Adaylığı Yarışma Sınavı (2011-İdari Yargı)

ÖSYM tarafından 26 Kasım 2011 tarihinde yapılacak olan 2011 Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hakim Adaylığı Yarışma Sınavına (2011-İdari Yargı) girecekadayları bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

Bu sınav, Adalet Bakanlığı ile Merkezimiz arasında imzalanan bir protokol çerçevesinde yapılmaktadır. Bu protokol uyarınca, sınava girecek adayların başvurularının kabul edilmesi işlemleri Adalet Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.

Adalet Bakanlığı, başvurusu kabul edilen adayların kimlik bilgilerini ve fotoğraflarını, T.C. Kimlik Numaraları ile isimlendirilmiş olarak elektronik ortamda ÖSYM'ye teslim etmiştir. Adalet Bakanlığından elektronik ortamda edinilen bilgiler Merkezimiz tarafından olduğu gibi kullanılarak adayların Sınava Giriş Belgeleri hazırlanmış ve 21.11.2011 tarihinde adayların erişimine açılmıştır. Belge adayların erişimine açıldığında adaylardan kendilerine ait kimlik ve fotoğraf bilgilerinin uyuşmadığı bilgisi alınmıştır. Bunun üzerine Adalet Bakanlığından ilgililere ulaşılarak adaylara ait doğru bilginin ÖSYM'ye ulaştırılması talep edilmiştir. Adalet Bakanlığı ÖSYM'ye teslim ettiği ilk verilerde düzeltme yaparak yeniden adayların kimlik ve fotoğraf bilgilerini Merkezimize iletmiştir. Merkezimiz Adalet Bakanlığınca iletilen son bilgiler üzerinden Sınava Giriş Belgelerini yeniden oluşturmuş ve adayların bilgisine sunmuştur.

Bu konu ile ilgili adayların bilgilendirilmesi Adalet Bakanlığı tarafından yapıldığından, ÖSYM tarafından adaya yönelik bir duyuru yapılmamıştır.

Adayların erişimine açılan Sınava Giriş Belgelerindeki fotoğraf ve kimlik bilgilerindeki uyuşmazlık ÖSYM'den kaynaklanmamaktadır. ÖSYM'nin elektronik ortamda kendisine teslim edilen kimlik bilgisi ile ilişkilendirilmiş fotoğrafların gerçekte hangi adaylara ait olduğunu bilmesi mümkün değildir. Burada ÖSYM'nin bir hatası söz konusu değildir.

ÖSYM, adaylara ait bilgileri Adalet Bakanlığından kendisine bildirilen şekliyle hiç değiştirmeden olduğu gibi kullanarak yeniden adayların Sınava Giriş Belgelerini düzenlemiş ve sınavda kullanılacak tüm sınav evrakını da buna göre oluşturmuştur.

ÖSYM bu sınava ilişkin adayların mağduriyetine sebep olacak bir durum oluşmaması için tüm önlemleri almıştır. Adaylar bununla ilgili bir tedirginlik duymadan sınava gelmelidir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber