MHP liderine suikast planı: 5 tutuklama/ Vídeo

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Aralık 2011 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçeli'ye sağduyu suikastı yapacaklardı

Türk İntikam Birliği Teşkilatı Direniş Hareketi'ne yönelik operasyonda 5 örgüt üyesi tutuklandı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, ülkücü gençlere yaptığı sağduyu çağrısı nedeniyle örgütün suikast listesinde olduğu öne sürüldü

Vakkas ARSLAN / ADANA

ADANA Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün başlattığı çalışmada, Adana, Ankara, Kocaeli ve Hakkari'de eşzamanlı operasyon düzenlendi. Yasadışı ve silahlı suç örgütü 'Türk İntikam Birliği Teşkilatı Direniş Hareketi' ne yönelik baskınlarda örgüt lideri S.Ç.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerindeki aramalarda, silahlar ve örgütsel yapılanmayı gösteren şema ele geçirildi. Gözaltına alınanlardan 5'i emniyetten serbest kalırken Adana Adliyesi'ne sevk edilen 9 kişiden 5'i tutuklandı, 4 kişi ise tutuksuz yargılanacak.

KÜRT İŞADAMLARI DA LİSTEDE

Dokümanlar arasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere bazı BDP'li yöneticiler ve Kürt kökenli işadamlarının adres bilgileri bulundu. Örgütün bu kişilere suikast planı yaptığı öne sürüldü. Örgütün, Bahçeli'yi, Ülkü Ocakları ve milliyetçi gençleri sokağa çıkmamaları ve provokatif eylemlere katılmamaları şeklinde sağduyu çağrısında bulunduğu için hedeflerine koyduğu öğrenildi.

CENAZEDE PROVOKASYON

Örgüt üyelerinden S.G'nin asker cenazelerini provoke eden gruplar arasında yer aldığı, polisin teknik takibine takıldığı ve BDP Adana İl binasını taşladığı iddia edildi. İnternet üzerinden de örgütlendiği bildirilen örgütün, milli hassasiyeti olan insanları 'Türklere karşı şiddet uygulanıyor', 'Türklük yok ediliyor', 'Türk olmayan bizden değildir', 'Türk ırkı çok üstündür', 'AKP'de Türk olmayan yöneticiler vardır' diye kışkırtıp taraftar topladıkları öne sürüldü.

FACEBOOK'TA 'KAN KOKACAK' TEHDİDİ

'Türk İntikam Birliği Teşkilatı Direniş Hareketi' adlı bir grubun facebook sayfasında, 'Kurt susunca meydan ite köpeğe kaldı. Bekleyin dönüyoruz. Kan kokacak ortalık. Buram buram kan...' diye yazıldığı görüldü.


'Suikast iddiasını ciddiye almadım'

Türkiye'de gelişen siyasi sosyal olaylar, terörist faaliyetler devam ettiği sürece, her millet evladı gibi siyasette aktif rol üstlenmiş insanların bir riski taşıdığını bilmek lazımdır. Zaman zaman doğruluk derecesi nedir bilinmemekle beraber siyasiler üzerine suikast sözcüğü geliştirerek gündeme taşındıklarını biliyoruz. Bir yıldan bu yana araştırıldığı ifade ediliyor ama biz böyle bir konuyu hiç hissetmedik. Suikast iddiasını ciddiye almadım.

Bizi üzen, böyle bir suikast faaliyetinin amacını Türkiye'de bir kardeş kavgasını başlatmak ve onların ifadesiyle bir Türk-Kürt kavgasını başlatmak istemeleridir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber