Bakan Dinçer: Okul kantinlerinde doğal ürünler yedirmek istiyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2011 16:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okul kantinleriyle ilgili önemli projelerinin olduğunu söyledi. Dinçer, ?Kantinlerimizde artık, sağlıksız, hijyenden uzak ürünlerin satılmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için pastaneler ve yemek şirketleriyle ürünler üzerine akademik seviyede görüşmelerimizi sürdürüyoruz.? dedi.

İkitelli Sanayici ve İşadamları Derneği (İKTİSAD) Başkanı Mehmet Tahir Sekizkardeş, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Maciter, Genel Sekreter Murat Aktaş, Otomotiv Komite Başkanı Fesih Sayar ve dernek üyeleri Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer' i ziyaret etti.

Bakan Ömer Dinçer, okul kantinleriyle ilgili projelerinden bahsetti. Dinçer, ?Kantinlerimizde artık, sağlıksız, hijyenden uzak ürünlerin satılmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için pastaneler ve yemek şirketleriyle ürünler üzerine akademik seviyede görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Okul kantinlerinin bir düzene girmesi gerektiğini ve kantinlerimizi hijyene uygun, çocuklarımızın geleceğine katkı sağlayacak vitaminli tamamen doğal ürünlerin satışının yapılacağı ortamlara dönüştürmek istiyoruz. İlerleyen zamanlarda sektörde kendini ispatlamış şirketlerle bu çalışmayı başlatmak istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Ömer Dinçer, kantinlerde çalışacak personelin eğitimine ilişkin de projelerinin olduğunu vurguladı.

İKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tahir Sekizkardeş de; bu tip konsept için Arge çalışmaları yapacaklarını ve dernek üyeleri ile kurulan yeni DAMAR A.Ş ile de ortaklaşa bir oluşum gerçekleştirebileceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber