Sağlık Bakanlığı, piyango gibi atamaya açıklık getirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ocak 2012 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ İLİNE YAPILAN ATAMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Bugün bazı medya organlarında ?Vekil kızına, başkan eşine piyango gibi mecburi görev? ve ?Kurada memleket çıktı? başlıklarıyla verilen haberle ilgili Personel Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan açıklama aşağıda sunulmuştur:

?Uzman Doktor Feyzahan Ekici 11 Ağustos 2011 tarihinde yapılan 40. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası ile Denizli Tavas Devlet Hastanesi'ne göz hastalıkları uzmanı olarak tercihi doğrultusunda atanmıştır. Göz hastalıkları branşında genel kurada 47 adet münhal kadro ilan edilmiştir. Kura başvuruları incelendiğinde; Feyzahan Ekici'nin Denizli Tavas Devlet Hastanesi'ni Birinci sırada tercih eden tek kişi olduğu, başka hiçbir hak sahibinin birinci sırada burayı tercih etmediği tespit edilmiştir. Bu nedenle, Feyzahan Ekici ilk tercihine yerleşmiştir.

Doktor Nur Örki ise, 30 Kasım 2011 tarihinde çekilen 2011 Yılı 4. Dönem Açıktan Atama Kurasında tercihi doğrultusunda Denizli Buldan Arif Cerit Devlet Hastanesi'ne pratisyen hekim olarak yerleşmiştir. Açıktan atama kura başvuruları incelendiğinde Denizli Buldan Arif Cerit Devlet Hastanesi'ni birinci sırada tercih eden bir aday bulunmadığı tespit edilmiştir. Adı geçen hastaneyi ikinci sırada tercih eden tek adayın Dr. Nur Örki olması ve başka bir hak sahibinin ikinci sırada burayı tercih etmemesi nedeniyle kendisi ikinci tercihine yerleşmiştir.

Devlet Hizmet Yükümlülüğü ve Açıktan Atama kuralarımız bilgisayar ortamında noter tarafından yapılmaktadır. Bilgisayar yerleştirmeyi kişilerin tercih sırasına göre yaptığından, yerleştirmelere dışarıdan herhangi bir müdahale söz konusu değildir.?


DOĞAN HABER AJANSININ HABERİ

Ak Parti eski milletvekili Mithat Ekici'nin göz doktoru kızı Feyzahan Ekici'nin kura çekimi sonucu mecburi hizmetini; AK Parti İl Başkanı Avni Örki'nin de pratisyen doktor olan eşi Nur Örki'nin ilk görevini memleketleri Denizli'de yapması eleştiri konusu oldu

Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Ersin Çağırgan durumu ?büyük tesadüf? olarak nitelendirirken, eski milletvekili Ekici ?Kızımın atamasını torpille, Denizli'ye yaptırmam mümkün değil. Çünkü, bilgisayar ortamında noter huzurunda kura çekimi oldu? dedi. AK Parti İl Başkanı Avni Örki de atamanın ihtiyaçtan kaynaklandığını söyledi.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere doktor eksiği olan yerlere atama için geçen Ağustos ayında kura çekimi yapıldı. Kura çekimine Türkiye genelinden katılan 51 göz doktorundan biri de önceki dönem AK Parti Denizli milletvekili Mithat Ekici'nin kızı Uzm. Dr. Feyzahan Ekici oldu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Bölümü'nden mezun olan Uzm. Dr. Feyzahan Ekici, kurada Denizli Tavas Devlet Hastanesi'ni çekti.

Burada göreve başlayan Ekici, bunun yanısıra ?ihtiyaç nedeniyle? haftanın iki günü de babasının milletvekili olmadan önce başhekimlik yaptığı Denizli Devlet Hastanesi'nde çalışmaya başladı. 40'ıncı Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası'nda memleketi Denizli'yi çeken doktorun atamasının 5 Eylül'de yapıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber