2012 Yılı İlçe veya Cezaevi Vaizliği naklen atanma duyurusu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ocak 2012 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Vaizlik, Kur'an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atama ve bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği?nin geçiçi 2.maddesi gereği Teşkilatımızda halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur statüsünde çalışan ve anılan yönetmelikteki şartları taşıyanlar arasından açık bulunan Vaiz kadroları için naklen elaman alınacaktır.

1- Vaiz Olarak Atanacak Adaylarda Aranan Şartlar:

a) Dört yıllık dinî yüksek öğrenim mezunu olmak.

b) İhtisas kursunu başarı ile bitirmiş veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak.

c) Halen Başkanlık Teşkilatında çalışıyor olmak.

d) Önceki mevzuat hükümleri çerçevesinde vaizlik yeterlik belgesi almış olmak.

2- Başvuru İşlemleri :

İlçe veya cezaevi vaizliği kadrolarına yukarıdaki şartlara haiz isteklilerin Başkanlığımızın http://www.diyanet.gov.tr web adresindeki Personel Hizmetleri sayfasında yer alan ?İlçe Vaizliği Veya Cezaevi Vaizliği Atanma E-Başvuru Formu? nu doldurarak, aşağıda istenen belgeler ile birlikte 23.02.2012 tarihi mesai bitimine kadar bağlı bulundukları il müftülükleri, eğitim merkezi müdürlükleri ve yurtdışı din hizmetleri müşavirlik ve ataşeliklerine vereceklerdir.

İlgili il müftülükleri, eğitim merkezi müdürlülükleri ve yurtdışı din hizmetleri müşavirlik ve ataşelikleri de bu talepleri en geç 30.02.2012 tarihine kadar Başkanlığımız Atama 1 Dairesi Başkanlığına ulaştıracaklardır.

Başkanlığımızın http://www.diyanet.gov.tr web adresindeki Personel Hizmetleri sayfasında yer alan ?İlçe Vaizliği Veya Cezaevi Vaizliği Atanma E-Başvuru Formu? nu doldurarak bağlı bulundukları birimler aracılığıyla müracaat yapmayanlar ile 23.02.2012 tarihinden sonra müracaat edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

3- Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1- Halen görevli olduğu birimince tasdiklenmiş hizmet cetveli.

2- Öğrenim durumunu gösterir diploma,(Diploma yabancı ülkeden alınmış ise denklik belgesinin aslı yada YÖK'çe tasdikli sureti)

3- Hizmet İçi Eğitim İhtisas Kursu Bitirme Belgesi, (Müftülükçe tasdikli sureti)

4- İlahiyat alanında doktora yapmış olanlar için fakülte tarafından tasdikli doktora mezuniyet belgesi,

5- Vaizlik Yeterlik Belgesi.(Yeterlilik bilgisi elektronik ortamda kontrol edilerek E-Başvuru Formuna yansıtılacaktır.)

6- 1 adet vesikalık fotoğraf

7- E-Başvuru çıktısının halen görevli olduğu birimince onaylı sureti.

C- Atama İşlemleri

1. İlçe veya cezaevi vaizliği kadroları için müracaat eden adaylar daha sonra ilan edilecek bir tarihte yapılacak kura sonucu 5 veya 4 üncü sınıf ilçelere atanırlar. İlgili mevzuatta öngörülen süre içerisinde göreve başlamayanların atama onayları iptal edilir.

2. Atandığı tarih itibariyle fiilen üç yılı tamamlamadan ?Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği?nin 20/a-1 ve 2 nci maddelerinden yararlanamazlar (eş veya sağlık durumu dahil). Mazeretleri nedeniyle diğer bölgelerdeki ilçelere atanamazlar ve yurtdışında uzun süreli din görevlisi olarak görevlendirilmezler.

3. Yurtdışında geçici görevli olup da, söz konusu atama işlemleri yapılanlar yurtdışı geçici görevleri sona erdirilerek yurtiçinde yeni görev yerlerine engeç iki ay içerisinde başlamamaları halinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 63. Maddesi gereği atama onayları iptal edilir.

İlgililere duyurulur.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber