Öğretmenevi üye aidatı kaldırıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ocak 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir Sen tarafından MEB arasında imzalanan Kurum İdari Kurulu Ekim 2010 Çalışma Raporu'nda yer alan ?Öğretmenevi üye aidatı uygulamasının kaldırılarak, tüm eğitim çalışanlarının öğretmenevi üyesi olarak kabul edilmesi çalışmalarının başlatılması' önerisi hayata geçti.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, konuyla ilgili genelgeyi imzalayarak valiliklere gönderdi. Genelgede; kurumlarda ücretlerin belirlenmesinde, her yıl Maliye Bakanlığınca Ocak ayı içerisinde yayımlanan Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ hükümlerine göre hareket edileceği belirtilerek, ?Buna göre, kamu sosyal tesislerinden yararlandırılmayla ilgili Başbakanlık Genelgeleri ve Bakanlığımızla diğer kurumlar arasında yapılan protokol hükümleri saklı kalmak şartıyla; üye aidatı uygulaması kaldırılarak, tüm eğitim çalışanları ve yakınları, diğer kamu kurum-kuruluşları personeli ve bunların dışındakiler için olmak üzere üç ayrı tarife uygulanacaktır? denildi.

Buna göre, artık öğretmenevlerine üye olmak isteyen öğretmenler her yıl aidat ödemeyecek.

Daha önce öğretmenlere uygulanan indirimli tarifeden yararlanamayan diğer eğitim çalışanları da bu düzenlemeyle öğretmenevlerinden indirimli olarak faydalanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber