Personel alımında, verdiği sözleri unutan 4 Bakan...

2011 yılı, seçim yolu olduğu için, bu yıl içinde çok sayıda vaatte bulunuldu. Ancak bu vaatlerin bir kısmı unutuldu. Vaatleri unutan bakanlar arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bulunuyor. Kamuda işe girmek isteyen adaylar, bu bakanların verilen sözlerin arkasında durmasını ve bilgilendirme yapmasını istemektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ocak 2012 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki yazılar memurlar.net üyelerinin forumda yaptıkları paylaşımlardan derlenmiştir.

SAYIN MEHDİ EKER

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ SORUYOR

http://www.yirmidort.tv/ekonomi/gida-tarim-ve-hayvancilik-bakanligi-2-bin-500-personel-alacak-haber-55062.htm

2012 TARGEL ALIMI OLACAK DEDİNİZ AMA TARİH KONUSUNDA HALA SOMUT AÇIKLAMA YOK SİZDEN SOMUT BİR TARİH BEKLİYORUZ..

Biz, son TARGEL alımını umutla bekleyen genç Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimleriz.Yıllar öncesinden başlatılan ve 2011 yılında 10.000'e tamamlanacağı açıklanan TARGEL Projesinin artık tamamlanmasını istiyoruz. Sn. Bakanımız Mehdi EKER, TARGEL Projesiyle ilgili 2010 yılında meclise verilen yazılı soru önergelerine ?2011'de tamamlanacağı? cevabını vermiş olmasına rağmen geldiğimiz noktada tamamlanamadığını görüyoruz. Yine Sn. Bakanımız, 2011'de verilen yazılı soru önergelerine de ?2012'de tamamlanacağı? cevabını vermiştir.

Bizler bu talebimizi size daha iyi duyurabilmek amacıyla, 3 Kasım 2011 tarihinde Zaman Gazetesinde, siz Sn. Başbakanımıza ve Sn. Bakanımıza seslenen ve bu projenin artık tamamlanmasını istediğimiz bir gazete ilanı yayınlamıştık. Bunun üzerine bakanlığımız, projenin 2012'de tamamlanacağı yönünde bir basın açıklaması da yapmıştı.

2012 yılında tamamlanacağı açıklanan bu gecikmeli projenin artık tamamlanabilmesi adına SON TARGEL ALIMININ 2012'nin İLK AYLARINDA yada 2012'nin hangi ayında yapılacağı konusunda, belirsizlik içinde bekleyen biz ziraat mühendisi ve veteriner hekimlere bilgi verilmesini talep ediyoruz.

****************************************************

SAYIN HAYATİ YAZICI

İİBF MEZUNLARI SORUYOR

http://tvarsivi.com/gumruk-ve-ticaret-bakani-hayati-yazici-siyasi-gundemi-degerlendiriyor-05-01-2012-izle-i_2012010123020.html

Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı 2011 sonuna kadar alım yapılacağını söyledi tv kanallarının canlı yayın yapan programlarında. 2011 bitti 2012 nin ilk ayı da bitmek üzere ancak hâlâ alıma çıkmadılar.

Neden sözlerinde durmadıklarını dile getirmenizi büyük bir ümitle bekliyoruz

***********************************************************

ÇEVRE MÜHENDİSLER SEÇİMDEN ÖNCE VADEDİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTİYOR

Çevre mühendislerinin İsyanı

http://video.ntvmsnbc.com/cevre-bakani-ntvde.html#cevre-bakani-ntvye-konustu.html

Bilindiği üzere AB Çevre faslı açılmış olmasına rağmen biz Çevre Mühendislerinin yüzü gülmemiştir. Bir çok mühendis arkadaş umudunu kamuya bağlamış atanma hayaliyle yaşamaktadır.2010-KPSS ye giren 6500 kişi bulunup şu ana kadar atanan sayısı yüz kişiyi bile bulmamıştır.Oysaki Sayın Bakan Veysel Eroğlu 2011 Genel seçimlerinden önce sosyal medyada ve birçok canlı yayın programında çevre mühendisleri alınacağının sözünü vermiştir.Lakin bu sözler halen yerine getirilmemiş ve maduriyetimiz giderilmemiştir.Bu dönemde yasalar gereğince de bir çok kamu kurumlarının Çevre Mühendisi ihtiyacı bulunmaktadır.Yıllarca Çevre Mühendisliğini okuyup eğitimini almış kişiler olarak,bizlerin zor durumda olduğumuzu görmenizi beklemek ve bizlere açıklama yapmanızı istemek hakkımız değilmidir?Personel eğitimlerinde ,Şube Müdürü,Daire Başkanı ünvanlı kişiler yüklü miktarda çevre mühendisi ihtiyacının olduğunu söylemekte fakat alım konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hiçbir çalışma yapmadığı bilinmektedir.Yaşanan süreçte sözleşmeli- kadrolu personel alınıp alınmayacağı konusundaki takvimden bizlerin haberdar olmaması bizleri karamsarlığa itmekte ve yolumuzu tıkamaktadır.Çevre Mühendisleri olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan öncelikle isteğimiz verilen sözlerin tutulması ve bir çok kişinin işsiz olduğunu görerek 2012 KPSS sınavı öncesinde yüksek sayıda istihdam yapılmasıdır.Ayrıca geleceği görmemiz açısından alım konusunda bizlerin ve kamuoyunun bilgilendirilmesini talep ediyor sonsuz desteklerinizi bekliyoruz. Saygılarımızla?

*********************************************************

SAYIN FARUK ÇELİK

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI SINAV TARİHİ İLE İLGİLİ FARUK ÇELİKTEN SOMUT BİR HABER BEKLİYORLAR

Faruk Çelik'in önce Ocak sonu olarak belirttiği daha sonra diğer aya ertelediği sınav tarihi ile ilgili açıklamaları adaylarda tedirginlik panik yaratıyor

İş ve meslek danışmanları sayın bakandan süreçleri ile ilgili somut bir adım bekliyorlar..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber