Hastaneye malzeme alımındaki usulsüzlük iddiasına soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2012 17:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yeni açılacak 200 yataklı devlet hastanesi için yapılan televizyon ve buzdolabı alımlarına bakanlık el koydu. Medyada yer alan 'alımlar için ihale açılmadığı, alımlarda usulsüzlük olduğu ve ilgili kurumlar arasında bir koordinasyon eksikliği bulunduğu' yönündeki haberler üzerine Sağlık Bakanlığı 2 müfettiş görevlendirerek soruşturma açtı.

Ankara'dan gönderilen 2 TIR dolusu (200-250 buzdolabı, 150 televizyon) malzemeyi, devlet hastanesi yetkililerinin, böyle bir talepleri olmadığını belirterek teslim almadığı öğrenildi. Malzeme dolu TIR'ların 3 gün boyunca ilçede beklediği, malların teslim alınmaması üzerine Ankara'ya geri döndüğü belirtildi. Yetkililer, alımlarda bir koordinasyon eksikliği olduğunu belirterek, bakanlığın olaya el koyduğunu ve iki müfettiş görevlendirdiğini bildirdi.

Malzeme alımları ile ilgili ilçedeki sivil toplum kuruluşları da açıklama yaparak, rahatsızlıklarını dile getirdi. Viranşehir Eğitim Gelişim Yardımlaşma Derneği (EGEM) tarafından yapılan basın açıklamasında, alımların usulsüz yapılmasından dolayı kamuoyunun büyük rahatsızlık duyduğu belirtildi. EGEM Başkanı Selahattin Büyükturan, günlerdir ilçedeki gündemi meşgul eden alımlara rant karıştığını iddia ederek, yeni açılan hastanenin bundan sonraki ihalelerinin de takipçisi olacaklarını söyledi. Büyükturan, "Bu ranta alet olmayan, imza koymayan kim varsa onları tebrik ediyoruz. Hastane için daha birçok alım ve ihale yapılacak bundan sonraki alımların da takipçisi olacağız." dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek de önceki gün mahalli bir televizyona çıkarak, konunun yargıya taşındığını ve bakanlık tarafından iki müfettiş görevlendirildiğini açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber