Memura cumartesi mesaisi mi geliyor?/ Video

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 07 Mart 2012 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Bakanı Yıldız'ın önerisi bu ay Bakanlar Kurulu gündemine geliyor.


Bakan Yıldız'dan 'cumartesi mesaisi' yalanlaması


Yaz saati uygulamasının sürekli olması, yüzde 20 oranında enerji tasarrufu için mesai saatlerinin ayarlanması yeniden gündemde.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın önerisi bu ay Bakanlar Kurulu gündemine geliyor.

Yıldız, Rusya'da benzer uygulamalar olduğunu, Türkiye'de de geçmişte kamuda cumartesi günleri yarım gün mesai yapıldığını anlattı.

"1980'li yıllardan bu yana Türkiye'nin refahı mı arttı ki, yarım gün cumartesi mesaisi kalktı?" diye konuşan Yıldız, erken mesai uygulamasının trafikten hizmetler sektörüne kadar tüm alanlarda yaratacağı sonucun tartışılmasını istediklerini söyledi.

Yıldız, elektrikte kayıp-kaçak oranlarını düşürecek yeni adımlar atacaklarını da açıkladı.

Ön izlemeli ve uzaktan kumandalı elektrik sayacının İstanbul'da kullanılmaya başlanacağını anlatan Yıldız, personel kullanımını azaltacak olan uygulamayla faturası ödenmeyen sayacın uzaktan müdahale ile kesileceğini belirtti.

İlk uygulamayla İstanbul'da 10 bin sayaç kullanılacak. Böylece İstanbul'un elektrik tüketiminin yüzde 30'u uzaktan takip edilecek.


CUMARTESİ MESAİSİ İDDİASI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kamuda mesai düzenlemesini öngören teklifi, Bakanlar Kurulu'na getirecek. Teklifle memurun mesai saatleri 07.00-16.00 arasında olacak, cumartesi de yarım gün çalışılacak.

Daha önce kamuda mesai düzenlemesiyle ilgili öneride bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu önerisini Bakanlar Kurulu'na getirmeye hazırlanıyor.

Teklifin yasalaşması durumunda kamuda görevli personel, bundan böyle 07.00-16.00 arasında çalışacak. Teklifle, cumartesi günü yarım gün çalışılması da öngörülüyor.

1980'li yıllarda cumartesi günü de çalışıldığını hatırlatan Bakan Yıldız, ?O günlerden sonra refahımızı çok mu artırdık, Avrupa'dan daha mı zenginiz?? diye sordu.

Konunun bu ay içerisinde Bakanlar Kurulu'na gelmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber