Balıkesir Emniyetinin 'Kentten Köye Gökkuşağı Trafik Eğitim Projesi'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2012 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün, ''Kentten Köye Gökkuşağı Trafik Eğitim Projesi'' başarıyla sürüyor. Proje kapsamında Köylüköy İlköğretim Okulunda öğrenciler de ortak trafik bilinci oluşturulmasına yönelik hazırlanan "Kentten Köye Gökkuşağı Trafik Eğitim Projesi" kapsamında program düzenlendi.

Merkeze bağlı Köylüköy'deki ilköğretim okulunda, mobil trafik eğitim tırı, hız simülatörü, trafik stantları, alkol gözlüğü uygulaması, mini çocuk trafik eğitim parkında 2 adet akülü araç ile çocuklara ve gençlere yönelik uygulamalı trafik eğitimi verildi. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Şerif Nerse, "Proje ile trafik eğitiminin küçük yaşta başlamasından hareketle trafik eğitiminin yaygınlaştırılarak ortak trafik bilincinin ve kültürünün oluşturulması, gençlerin trafik ile ilgili bilgilerinin artırılması ve bu sayede trafikte yaşanan olumsuzlukların önüne geçilmesi amaçlanmıştır" dedi.

Bu etkinlik çerçzevesinde mobil trafik eğitim tırındaki stantlarda görevli eğitimli personel tarafından tüm ziyaretçilere ortak trafik bilincinin oluşturulmasına yönelik afiş ve broşür, öğrencilere boyama kitabı, cetvel ve kalem dağıtıldı. Program sonunda öğrencilere yönelik trafik konulu mini bir yarışma programı düzenlenerek yarışmaya katılan 5 öğrenciye günün anısına hediyeler verildi.

"SAĞDIÇ" TRAFİK POLİSİ ÇOCUKLARLA

Öğrenciler yöresel olarak sağdıç ismini verdikleri özel polis kıyafetli trafik polisi görevlisine büyük ilgi gösterdiler. Sağdıç Trafik Polisi de öğrencilere toplu olarak trafik andını söyleterek etkinliğe renk kattı. Balıkesir kültüründe kullanılan "sağdıç" yaren, yakın arkadaş, can yoldaşı anlamı taşıyor. Kentten Köye Gökkuşağı Trafik Eğitim Projesi etkinliklerine katılan Köylüköy İlköğretim Okulu müdürü Akın Ay, öğretmenler ve öğrencileri adına, Balıkesir Emniyet Müdürlüğünün uygulamalı ve görsel eğitim faaliyetiyle ilgili kendilerine gösterilen ilgi ve hassasiyetten dolayı İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ile projeye destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber