Malatya'da ihale yolsuzluğu soruşturması: 16 tutuklu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2012 10:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında suç örgütüne yönelik 10 ilde eş zamanlı yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan 1'i kadın 35 kişiden 16'sı tutuklandı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce 4 gün önce bir suç örgütüne yönelik Malatya, Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, Mardin ve Van'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 1'i kadın 35 zanlı dün adliyeye sevk edilmişti. "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "ihaleye fesat karıştırmak", "edimin ifasına fesat karıştırmak", "rüşvet", "fuhuş", "gizliliğin ihlali ve muhafaza görevini kötüye kullanma" suçlamalarıyla savcılığa sevk edilen zanlılardan 18'i savcılıktaki sorguları tamamlandıktan sonra tutuklama istemiyle mahkemeye gönderildi. 17 kişi ise serbest bırakıldı.

Mahkeme, TCDD Genel Müdürlüğü Malzeme Daire Başkan Yardımcısı M.Ş., TCDD 5. Bölge Malzeme Müdürü M.N.Y., Malzeme Müdür Yardımcıları M.Ö. ve C.T. ile E.S., T.Y., M.A., T.S., A.V.E., O.E., C.E.T., M.S., S.S., M.B., E.K.B. ile E.K. isimli 16 şüphelinin tutuklanmasına kara verdi. Zanlılardan A.Y. ve E.P.'nin tutuksuz yargılanmasına hükmedildi. Tutuklanan şüpheliler Malatya E Tipi Cezaevi'ne konuldu. Zanlıların kamu görevlilerine para ve hayat kadını temin ederek ihalelere fesat karıştırdıkları iddia edilen suç örgütünün, ihale sonrası teslim edilen ürünlerde de usulsüzlük yaptığı ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber