Polis ve jandarmaya 'Vekile ceza kesmeyin' uyarısı/ Video

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Mart 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vekile ceza yazmayın

İçişleri Bakanı Şahin, polis ve jandarmayı uyararak ?Kural ihlali yapan milletvekili ise cezayı siz kesmeyin, tutanak tutup Meclis'e gönderin? dedi.

MİLLETVEKİLLERİNİN tümünün araç plakaları emniyete bildirilmesine rağmen, milletvekillerine trafik cezası kesilmeye devam edilmesi üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin imzasıyla Jandarma Genel Komutanlığı ve Valiliklere gönderilen genelgede ?Trafik ihlali yapan aracın sürücüsünün milletvekili olduğu tespit edilirse ya da EDS'de kural ihlali yapan aracı milletvekilinin kullandığı tespit edilirse, kural ihlal tutanağı düzenlenip valilik aracılığıyla TBMM Başkanlığı'na gönderilecek? denildi.

Keserseniz mahkeme iptal eder

Adli olaylarda da milletvekiline dava açmak için öncelikle dosya dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis'e gönderiliyor. Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığı olduğu vurgulanan genelgede, mahkemelere taşınan olaylarda mahkemelerin, ?yasama dokunulmazlığı? gereğince milletvekili hakkında işlem yapılmayacağı, düzenlenen tutanakların hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle kesilen cezaları iptal ettiği hatırlatıldı. Bu nedenle trafik kural ihlali nedeniyle durdurulan aracın milletvekiline ait olması halinde trafik kural tespit tutanağı düzenlerek Meclis'e gönderilmesi istendi. NEVİN BİLGİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber