Eroğlu: Doğu Anadolu'daki 6 ile 772 milyon liralık yatırım yaptık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2012 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır'a son 8 yılda 772 milyon lira tutarında yatırım yaptıklarını açıkladı.Veysel Eroğlu, Erzurum DSİ Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında 6 ili kapsayan yatırımları ile projeleri anlattı.

DSİ, Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün söz konusu illerdeki yatırımlarını tek tek anlatan Eroğlu, belirtilen illere 8 yılda toplam 772 milyon lira tutarında yatırım yapıldığına dikkat çekti.

Baraj, gölet, içme suyu, taşkın koruma, sulama, milli park, bal ormanı, kent ormanı ve meteorolojik gözlem istasyonları kurulması gibi birçok projeyi hayata geçirdiklerine işaret eden Eroğlu, "Ülkemizin refah düzeyini yükseltmek ve muazzam potansiyelini harekete geçirmek için büyük düşünmek, vakit geçirmeden harekete geçmek mecburiyetinde olduğumuzu biliyoruz. İnsanlarımızın ihtiyaç duyduğu proje ve çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Her ilimize önem veriyoruz ve daha önce ihmal edilen yatırımları hayata geçiriyoruz." dedi.

'Bin Günde Bin Gölet Projesi' kapsamında Erzurum'un çeşitli ilçelerine 7 göletin de yıl içerisinde hizmete gireceğine de vurgu yapan Eroğlu, yıl içerisinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Erzurum'a 6 adet meteorolojik gözlem istasyonu kuracağını da dile getirdi.

Erzincan'da 6 sulama tesisi, 27 taşkın koruma tesisi yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, 5 göletin de proje ihale aşamasına geldiğini kaydetti. Ağrı'da yaklaşık 293 milyon lira tutarında yatırım yaptıklarını söyleyen Bakan Eroğlu, özellikle taşkın koruma sistemlerine ağırlık verdiklerini ifade etti. Kars'a 161, Ardahan'a 11 milyon ve Iğdır'a da 11 milyon lira değerinde çeşitli yatırımlar yaptıklarını sözlerine ekleyen Eroğlu, "Ağaçlandırma, taşkından korunma, alt ve üst yapı gibi çalışmalara bölgemizde büyük önem veriyoruz. Hükümetimizin yaptığı icraatlar ve projeler bölgemizin kalkınmasına yönelik." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber