Benzin zammı yakıt katkı ürünlerine rağbeti artırdı, satışlar yüzde 15 arttı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Petrol fiyatlarında görülen artışlar, tüketiciyi yakıt katkı ürünlerine yöneltiyor. Benzinden ve mazottan tasarrufa imkân veren ürünlere talep de katlanıyor. T1 Nanotech markası ile bilinen Özdoğanlar Grup Şirketi'nin yönetim kurulu başkanı Uğur Özdoğan, son zamların ardından yakıt katkı maddeleri satışlarının yüzde 15 arttığını ifade etti.

Nano BorX markası ile tanınan Gelecek Nano'nun genel müdürü Aydın Baran ise ?Her benzin zammında Türkiye'de pahalı yakıt kullanımı göz önünde bulundurursak yakıt tasarrufu yapmak katkı ürünlerini kullanmada esas amaç haline gelmiştir.? dedi.

Artan petrol fiyatları, benzin ve mazotu ikame eden ya da tamamlayan ürün arayışlarını artırıyor. Bu çerçevede muhtelif madenlerden yararlanılarak motor yağı, benzin ve dizel katkı ürünleri üretiliyor. Ekonomik olan ve motorun ömrünü uzatan maddelerin Avrupa ülkelerinde kullanımı yüzde 20- 30 seviyelerinde, bu oran Türkiye'de yüzde 0,01-0,02'ye denk geliyor.

Petrol katkı ürünlerine gelen talepleri Cihan'a değerlendiren sektörün önde gelen aktörleri, karlarının katlandığını dile getirdi. Bunlardan T1 Nanotech'in satışını yapan Özdoğanlar Grup Şirketi'nin yönetim kurulu başkanı Uğur Özdoğan, ürünlerinin seramik esaslı olup ayrı materyaller içerdiğini vurguladı. Ürünün İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Tofaş'tan onay aldığını aktaran Özdoğan, T1 Nanotech'in otomobil ve kamyonda yüzde 15-20 yakıt tasarrufa imkân tanıdığına işaret etti. Petrol katkı ürünleri ile akaryakıtta verimliliğin yüzde 60-70'i bulduğuna işaret eden Özdoğan, son benzin zamları ile ürünlerine rağbetin arttığını vurguladı.

Uğur Özdoğan, ?Volksvagen, Mercedes, Opel ve Kia gibi markalara hitap ediyoruz. Sektör, ele alındığında yakıtta tasarrufa olanak tanımayan ürünlerin satışında artış yok, buna mukabil bizim ürünlerde olumlu bir ayrışma görülüyor. Zannediyorum, son benzin zammının firmamıza yüzde 15 gibi olumlu etkisi var.? ifadelerini kullandı.

Nano BorX adlı ürünü ile bilinen Gelecek Nano firmasının genel müdürü Aydın Baran ise ?Her benzin zammında ülkemizde pahalı yakıt kullanımı göz önünde bulundurursak; yakıt tasarrufu yapmak katkı ürünlerini kullanmada asıl amaç haline gelmiştir.? yorumunu yaptı.

Katkı sektörünün Avrupa'da yüzde 20- 30 olmakla birlikte Türkiye'de yüzde 0,01-0,02 kullanım oranı bulunduğuna temas eden Aydın Baran, ülkede 21 markanın öne çıktığını bildirdi. Motoryağı katkısı, benzin ve dizel yakıt katkılarından oluşan ürünlerin enjektör temizleyip yakıt tasarrufunu mümkün kıldığını anlatan Baran, şöyle devam etti:

?Kendi markamızla ilgili olarak nano boyutta bor ve elmas tozu içeren motor yağı katkımız ve nano boyuta indirgenmiş bor içerikli yakıt katkılarımız beraber kullanımda tabii kullanım şartları (trafik, araç marka modeli vs) önem teşkil etmekle yüzde 20'lere varan yakıt tasarrufu elde edilebilir. Nano BorX katkı ürünleri araçlara korumakla beraber çevre dostu ürünlerdir. Diğer katkı ürünleri ise marin ve endüstriyel yağ katkıları olup deniz

Bir depo benzinle bir ay kullanımda elde edilen tasarrufa dair bilgi veren Baran, şunları kaydetti:

?Normal şartlarda şehir içinde 100 kilometrede 7,7 litker yakan bir aracı ele alalım motor yağı katkısı kullanılan bu aracın her 20.000 kilometrede bir yeni bir katkı ilave ettiğini göz önünde bulundurursak 20.000 kilometrede bu aracın yakıt tüketimi yaklaşık bin 540 litre olacaktır. Yapılan tahliller sonucu sadece motor yağı katkımızla şehir içinde ortalama yüzde 2,24 yakıt tasarrufu yapılabilir. Bu oran bu aracın yakıt tüketimini 100 kilometrede 7,53 şeklinde indirecek ve böylece 20.000 kilometrede bin 506 litre yakıt yakacak böylece ürünümüzle 34 litre tasarruf yapılacak. Yani, ürünlerimiz fayda ve kalite anlamında kullanıcıya hissedilen yararlar sunmaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber