34 bin YTL öderse MEB'den bilgi edinebilecek

Haber Giriş : 27 Mayıs 2005 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Milli Eğitim'e başvuran bir kişi, altı yıldır müdürlüğe bağlı kurumlara alınan bilgisayar ve programlarıyla ilgili bilgi talep etti. 48 bin 900 sayfa tutan doküman için 34 bin YTL istendi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, 2000'den bu yana Antalya'daki Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı kurumlara satın alınan bilgisayar ve yazılım programlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi isteyen bir kişiden, 48 bin 900 sayfa tutan bu doküman karşılığında toplam 34 bin YTL talep edildi.

Ankara'dan Murat Köse adlı vatandaş, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bilgi edinme başvurusu yaptı. Başvuru formunda, Antalya merkez ilçe, belde ve köylerindeki Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı kurumlara 2000'den bu yana hangi bilgisayar ve yazılım programlarının, hangi şartlarda satın alındığı soruldu.

Başvuruda, 'satın almanın hangi yöntemlerle yapıldığı, ihalelere hangi firmaların girdiği, diğer firmaların hangi teklifi verdiği, ihalede tercih edilen firmaların neden tercih edildiği ve tercih edilmeyenlerin neden tercih edilmediği, alınan bilgisayar ve bilgisayar programlarına ne kadar para ödendiği' sorularına yer verildi. Köse, hangi okulların hangi firmalarla bilgisayar bakım sözleşmesi yaptığı, sözleşme için başvuran firmaların isimleri ve bugüne kadar bilgisayar bakımı ile yazılım programları için ödenen paranın da bildirilmesini istedi.

Milli Eğitim'in Köse'ye postayla gönderdiği cevapta, Antalya'da toplam 815 adet resmi kurum bulunduğu belirtildi. Cevapta, istenen bilginin verilebilmesi için her kurum ve her yıl için 10'ar sayfalık dosya gerektiği vurgulandı. 815 kurum için 10'ar sayfadan 8 bin 500 sayfaya ihtiyaç duyulduğu belirtilen yazıda, altı yıllık bilgi istendiği hatırlatılıp, her okul için 10'ar sayfayı kapsayan altı ayrı dosya gerektiği, bunun toplamının da 48 bin 900 sayfa edeceği kaydedildi. Yazıda, bu bilgiyi edinmek için de 24 bin 450 YTL ödenmesi gerektiği yer aldı. Bilginin, başvuru sahibine postayla gönderilmesi için de 9 bin 780 YTL ödenmesi gerektiği belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Menderes Bulut, şunları söyledi: "Yasa, kötü niyetli kişilerin, kurumları gereksiz oyalamasını önlemek amacıyla, belirli bir ücret ödenmesini de zorunlu kıldı. Köse'nin istediği bilgiyi verebilmemiz için kullanılacak malzemenin bedeli 24 bin 450 YTL. Posta ücreti 9 bin 780 YTL. Bu bilgileri edinmek isteyen, bu parayı ödemeli. İstenen bilgilerin toparlanması için 815 kurumdaki görevlilerin en az 15 gün tam gün mesai yapması gerekir. Bunun için ise bir ücret talep etmedik."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber