2 Nisan 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 02 Nisan 2012 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Gül, saat 11.00'de Nevşehir'in Hacı Bektaş ilçesi Savat Mahallesi'nin eski muhtarı Arife Taşdelen ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Çiçek, saat 10.30'da İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve emniyet teşkilatı mensuplarını kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Yerel Yönetimler ve Aile Sempozyumuna katılacak. Erdoğan, saat 13.30'de 2000 İş ve Meslek Danışmanı Atama Törenine iştirak edecek. Başbakan Erdoğan başkanlığında, saat 15.00'de Bakanlar Kurulu Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

TBMM Gündemi

- Saat 12.00'de MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, basın toplantısı yapacak.

- Saat 14.00'de Genel Kurul'da, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan tasarı görüşülecek.

Bakanların faaliyetleri

- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, saat 09.30'da Uluslararası Yargı Reformu Sempozyumu'nun açılışında konuşacak. Açılışa, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak ve Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu da katılacak.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, saat 12.00'de İngiltere Üniversiteler ve Bilim Bakanı David Willet ile görüşecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 10.00'da 65. Türkiye Jeoloji Kurultayı'na katılacak.

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, saat 13.30'da Türkiye İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanları Atama Törenine katılacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, saat 10.00'da Ulusal Kanser Haftası Sempozyumu'nun açılışına iştirak edecek.

Siyasi Partilerin faaliyetleri

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, saat 11.00'de parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, saat 11.00'de Diyabet Vakfı Başkanı Prof.Dr. Temel Yılmaz ile ''Diyabeti Durduralım'' projesinin 1. yılı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı yapacak.

- TÜİK, saat 10.00'da 2011 yılı 4. Dönemine ilişkin Gayrisafi Yurtiçi Hasıla verilerini açıklayacak.

- Türkiye Belediyeler Birliği ve Keçiören Belediyesi tarafından saat 09.30'da "Kent İçi Ulaşılabilirlik Uygulamaları Paylaşımı Sempozyumu" gerçekleştirilecek.

- Tüketici Hakları Derneği, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği, saat 10.00'da kahvaltılı basın toplantısı yapacak.

- KESK, saat 12.30'da Milli Müdafaa Caddesinde toplanıp TBMM Dikmen kapısında bir basın açıklaması yapacak.

- Liseli Öğrenciler Birliği, saat 15.00'de, Taksim Tramvay durağında Samsun'da YGS'ye girmeye hazırlanan lise öğrencisi Damla Orhan'ın sınav stresi nedeniyle kalp krizi geçirerek yaşama veda etmesiyle ilgili basın açıklaması yapacak

- Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, saat 10.30'da Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı ziyaret edecek.

Spor

- Beko Basketbol Ligi'nin 25. haftası yapılacak derbi maçla tamamlanacak, program şöyle:

20.00 Galatasaray Medical Park - Beşiktaş Milangaz

- Bank Asya 1. Lig'in 28. haftası yapılacak tek maçla tamamlanacak, program şöyle:

19.00 Karşıyaka - Sakaryaspor


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde, Nevşehir'in Hacı Bektaş ilçesi Savat Mahallesi'nin eski muhtarı Arife Taşdelen ve beraberindekileri kabul edecek. (11.00)

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. (15.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Yerel Yönetimler ve Aile Sempozyumu ile Türkiye İş Kurumu İş ve meslek danışmanı atama törenine katılacak. (11.00-13.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, MTA Genel Müdürlüğü'ndeki 65. Türkiye Jeoloji Kurultayı'na katılacak. (10.30)

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ankara JW Marriott Otel'deki Uluslararası Yargı Reformu Sempozyumu'na katılacak. (09.30)

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İngiltere Üniversiteler ve Bilim Bakanı David Willet ile görüşecek. (12.00)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara Grand Rixos Hotel'de yapılacak Ulusal Kanser Haftası Sempozyumu'nun açılışına katılacak. (10.00)

İkinci Ergenekon davasında sanıkların yargılanmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.30)

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, KKTC'de temaslarda bulunacak. Kıvrıkoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan İrsen Küçük tarafından kabul edilecek.

Tüketici Dernekleri Federasyonu, benzin zammını protesto etmek için İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Eskişehir'de 'Siyah kurdele' eylemi yapacak. (11.00)

Bu yıl 4.sü düzenlenecek olan Liseler Arası İngilizce Kelime Türetme Yarışması (Scrabble), ekipler arası müsabakaları Bursa Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi'nde başlayacak. (10.00)

Türkiye İstatistik Kurumu, 2011 dördüncü çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla verilerini açıklayacak. (10.00)

"Tampon bölge oluşturulursa Esed ordusundan binlerce kişi kopacak" (Özel)

Hatay'daki çeşitli hastanelerde tedavileri tamamlanan Suriyeli yaralıların bir bölümü sağlık merkezine dönüştürülen kiralık evlerde kalıyor. Burada Suriyeli doktor ve sağlıkçıların kontrol altında tuttuğu yaralılar, tekrar ülkelerine dönecekleri günü bekliyor. Sağlık merkezinde kalan yaralıların ortak görüşü; bir an önce sınır hattında tampon bölgenin kurulması. Ayağından yaralanan Suriyeli genç, ?Acilen tampon bölge oluşturulmalı. Ailelerimizin can güvenliği sağlanmalı. Zaten şu anda Esed'in ordusundan kopmak için binlerce kişi bekliyor. Beklemelerinin nedeni; aileleri. Tampon oluşturulduğu anda ailelerini güvenli bölgeye bırakıp Ordudan ayrılacaklar.? dedi.

Heykeltıraş Sabbuh: Yaşananlar asla mezhepsel bir savaş değil (Özel)

Suriyeli heykeltıraş Hatay'daki hoşgörüyü temsil eden heykelini tamamladı. Son rötuşlarını Kilis'teki konteyner kentte yapacak olan heykeltıraş Mustafa Sabbuh, ülkesindeki iç huzurun sağlanacağı günü taşlara verdiği anlık dokunuşlarla bekliyor. Sabbuh, Suriye'de mezhepsel bir savaş yaşanmadığını söylüyor.

Suriyeliler: Fazlasıyla battaniyemiz de var ekmeğimiz de (Özel)

Hatay genelinde hayatını sürdüren ve Kilis ile Islahiye'deki çadır kentlere nakillerini bekleyen Suriyelilere yardım malzemesi verilmediği iddiaları yalanlandı. Yaşananların yanlış anlamadan ibaret olduğunu söyleyen çadır kent sakinleri, Türk yetkililerin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.

AVRASYA FEED

Rusya'nın en büyük Hint tapınağı kapanma tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Tapınağın kira sözleşmesi mahkeme tarafından feshedildi.

Bank Asya 1. Lig'de 28. haftanın kapanış maçında Karşıyaka ile Sakaryaspor karşı karşıya gelecek. (20.00)

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, İzmir Gediz Üniversitesi'ne konuk oluyor. Türk futbolunu konuşacak, merak edilen soruları cevaplayacak olan Abdullah Avcı, Gediz Üniversitesi Birinci Futsal Turnuvası'nın başlama vuruşunu da yapacak. (12.00)

Bursaspor, önümüzdeki Cumartesi günü kendi sahasında oynayacağı Gaziantepspor maçı hazırlıklarına antrenmanla başlayacak. (16.00)

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber