Kaymakam Yurt: İnternet kullanımında çocuklar başıboş bırakılmamalı

Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Eğer internet ve internet bağlantılı cep telefonu kullanımında çocukların başıboş, kendi halinde internetle baş başa bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Yurt, "Çocuklarımız, zararlı sitelere girebileceği gibi şantaja ve benzeri hesap edemeyecekleri komplolara maruz kalabilir. Çünkü internet ortamında tehlikeli işler dönüyor, bu tehlikelere karşı çocuklarımızı korumak için sürekli onları kontrol altında tutmalıyız." dedi.

Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, açıklamasında, evlerde çocuklara güvenli internet ortamı oluşturulması gerektiğini ifade etti. Geçtiğimiz hafta yaygın basında da genişçe yer bulan ve kamuoyunda tiksinti duygularını önplana çıkartan haberlere dikkat çeken Kaymakam Yurt, ailelerin, evde internet kullanımına ilişkin çok dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Yurt, internet kullanan çocukların izlenmesi gerektiğine işaret ederek, "Teknolojik imkânlardan hepimiz elbette faydalanacağız, bunun için de evlerimizde çocuklarımıza ortam oluşturmalıyız. Ama internet ve cep telefonu kullanımında çocuklarımızı devamlı takip etmeliyiz. Çocuğumuz hangi sitelere girip çıkıyor kontrol etmek, onu doğabilecek suçlardan korumak demek. Ailelere filtre kullanımını tavsiye ediyoruz. Çocuklarımızın ruh ve beden sağlığı için bu çok önemli." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber