İntihar etmek isteyen genci kameraman kılığına giren amir ikna etti

Avcılar'da bir üstgeçide çıkan İlyas Sancak, elindeki tabancayla sağa sola rastgele ateş ettikten sonra başına dayıyarak intihar edeceğini söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay yerine gelen Önleyici Hizmetler Bölge Amiri Barış Gökçen, bir ajansın kamerasını omzuna alarak yaklaştığı Sancak'ı aşağıya inmeye ikna etti.

E-5 Karayolu'nda Beylikdüzü'nden Avcılar yönene giden sürücüler, saat 00.00 sıralarında Haramidere Üstgeçidi'nde bir kişinin seyir halindeki araçlara ateş açtığını fark etti. Şaşkına dönen sürücüler geri geri kaçmaya başladı. Bu sırada korkulukları aşan İlyas Sancak (24), 7.65 çapındaki tabancasını başına dayayarak intihara kalkıştı. Sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda polis sevk edildi. Resmi polis ekipleri E-5 Karayolu'nu her 2 yöndende araç akışına kapattı. Bir çok sürücü olayı kornalarına basarak protesto etti. Bu sırada patlayan flaşları ve kameraların ışıklarını fark eden İlyas Sancak "Bana gazetecileri yollayın. Onlara anlatacaklarım var" diyerek bağırmaya başladı. Bu sırada bazı medya mensuplarının hareketlenmesi üzerine polis, Antalya'da bir akaryakıt istasyonunda Celal G. adlı kişinin Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökçan'ın şehit etme olayını hatırlatarak medya mensuplarının yaklaşmasına engel oldu. Bir süre sonra Önleyici Hizmetler Bölge Amiri Barış Gökçen, bir haber ajansının kamerasını alarak üzerindeki çelik yelekle üst geçide yaklaştı. Şahısı aşağıya inmesi için ikna etmeye çalıştı. Gökçen, ölmek isteyen İlyas Sancak'a "İlyas bak kamera istedin geldim. Ne diyeceksen de. Ancak silahını ayağının dibine bırak. Yoksa seninle konuşmayacağım. Sen Avcılar Kaymakamı'na gittin mi? Ben mesajlarını ilettim sıra sonuç almaya geldi. Susadıysan ne içmek istediğini söyle? Aşağıya inersen seninle röportaj yapmak istiyorum. Sen televizyona çıkmak istemiyor musun? Ancak senin yüzünü çekmeden olmaz" dedi.

Kameraman zannettiği amire "Ben sahipsizim. Dışarda kaldım. Benim anamı babam öldürdü. Sıcak bir yuva istiyorum. Kaymakamlık yardım etmedi" diyen Sancak, korkuluklardan çıkıp üst geçide geçti. Merdivenlerden inmeye başlayan Sancak, bu sırada silahını merdivenlere atarak 2 ellini de havaya kaldırarak teslim oldu. İlyas Sancak ifadesi alınmak üzere Avcılar Polis Merkezi'ne götürüldü. Amir Barış Gökçen "Kamera bizim çelik yelekten de ağır. Kamerayı kullanmak da zor işmiş. Ben sadece görevimi yaptım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber