Çankaya: 5 yaş altında aşısız çocuk kalmaması için çalışma başlatacağız

Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya, 5 yaş altında eksik aşılı ve aşısız çocuk kalmaması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya Aşı Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, bir takım etkinlikler düzenleyeceklerini bildirdi. Çankaya, toplumun aşılama konusunda farkındalığını arttırmak istediklerini belirtti. Çankaya, toplumun aşılama ve aşı ile korunulabilir hastalıklara karşı bilgilendirilmesi ve öncelikle 5 yaş altındaki eksik aşılı çocukların aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde aşılanma talebini artırmayı amaçladıklarını aktardı. Çankaya, hedeflerine ulaşabilmek için; sektörler arası işbirliği ile aşılamanın önemi ve çocukluk dönemi aşı takvimi konularında bilgilendirme yapılacağını ifade etti. Ayrıca bütün aile hekimleri tarafından aşı kayıtlarının gözden geçirileceği bilgisini de verdi. Buna göre aşısız veya aşısı eksik çocuklar tespit edilecek. Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında yürütülen hastalık kontrol programlarının stratejileri konularında sağlık personelinin de duyarlılıkları artırılacak.

Çankaya, doğan her bebeğin belirlenen hastalıklara karşı bağışıklık kazanması gerektiğine dikkat çekerek, ?Aşısız veya eksik aşılı bebek ve çocukların tespit edildiği anda aşılanması sağlanmalı ve bu uygulama ülke genelinde her yerde eşit olarak yapılmalıdır.? dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Bölgesinin bir girişimi olan Avrupa Aşılama Haftasının ilki 2005 yılında düzenlendi. Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan haftada, etkinlikler 27 Nisan'a kadar sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber