Bolu'da örnek çalışma: Temiz İnsan Temiz Toplum Projesi

Bolu valiliği tarafından başlatılan ve Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek olan 'Temiz İnsan Temiz Toplum Projesi' ile ilde kamusal alanlardaki (okullar, camiler, hastaneler vb.) tuvaletlerin sağlığa uygun, temiz tutulması amaçlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje gereği; ildeki tuvaletlerin hijyen kurallarına uygun bakım ve onarımı yapılırken, temizlik kontrolü için denetlendiği, engelli bireylere yönelik düzenlemeler yapıldığı, bu alanlarda hizmet veren personelin eğitimi ve toplumu bilinçlendirme çalışmalarının gerçekleştirildiği belirtildi.

Proje Sorumlusu Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma, Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şube Müdürü Sema Umur, konuyla ilgili açıklamasında, ?Mikroplar, 24 saat içinde 1 milyona varacak kadar çoğalabilirler, mikrobik üremenin ve yayılmanın en yüksek olduğu tuvalet, kantin ve yemekhane gibi alanlarda hijyene dikkat etmek gerekir. Buradan yola çıkarak sayın Valimiz İbrahim Özçimen'in emirleriyle başlatılan ve pek çok kamu kurumları işbirliği ile uygulamaya koyduğumuz 'Temiz İnsan Temiz Toplum Projesi' sayesinde, ilimizdeki bütün tuvaletlerin hijyen kurallarına uygun olarak bakım ve onarımı yapılmış, gerekli olan temizlik ve hijyen sağlayıcı ürünler temin edilmiş, temizlik kontrolü için denetim oluşturulmuş, engelli bireylere yönelik düzenlemeleri yapılmış, bu alanlarda hizmet veren personelin eğitimi ve toplumu bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirilmiş olacaktır.? dedi.

Bu proje ile kişisel sağlığı koruma ve çevre bilincini oluşturmayı hedeflediklerini belirten Umur, proje ile temizlik ve hijyen konusundaki altyapı, materyal ve eğitim kaynaklı eksikliklerin giderilmesini sağlayarak, denetim mekanizmalarını uygulamaya geçirerek, insan sağlığını koruma konusunda çalışma yaptıklarını belirtti.

Sema Umur, ?Proje kapsamında, ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında 5 okulda yaklaşık 888 öğrenciye okul eğitimi, projeden sorumlu 80 okul öğretmenine, 308 temizlik personeline, 543 öğrenci velisine ve 18 SGK temizlik görevlisi olmak üzere toplam bin 837 kişiye konu ile ilgili eğitim düzenledik. Eğitimlerimiz devam etmekte. İl olarak hep beraber proje için çalıştığımızda, tertemiz bir il ve temiz Türkiye olacağız.? diye ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber