Bakan Şahin: Bingöl'de şehit olan asker, üşüyen teröriste parkasını vermişti

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bingöl'de şehit düşen Uzman Çavuş Kemal Özdoğan'ın 8 Aralık'ta Bingöl Karlıova kırsalında ?Üşüyorum ağabey' diyen teröriste parkasını veren asker olduğunu söyledi. Bakan Şahin, ?Bunun yorumunu ben aziz milletimize bırakıyorum.? dedi. Söz konusu operasyonda bir terör örgütü elemanı ölü, 7'si ise sağ olarak ele geçirilmişti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı programlara katılmak üzere Bursa'ya gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u Heykel'deki tarihi valilik binasında ziyaret etti. Bakanı Şahin, valilikten çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Şahin, bir gazetecinin ?Bingöl'ün Genç ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan askerin daha önce bir teröriste verdiği parka ile gündeme gelen Jandarma Uzman Çavuş Kemal Özdoğan (28) olduğunu hatırlatması üzerine, şunları söyledi: ?24 Nisan Salı günü Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında iki jandarma ve bir geçici köy korucumuzu şehit verdik. Terör örgütü militanlarıyla girdikleri çatışmada arkadaşlarımız şehit oldu. Bunlardan Uzman Çavuş Kemal Özdoğan, Allah rahmet eylesin ona ve bütün şehitlerimize, 8 Aralık 2011 tarihinde Bingöl Karlıova kırsalında terör grubuyla yaşadıkları sıcak temas sırasında, bir terör örgütü elemanının ölü, 7'sinin de sağ ele geçirilmesinde görev alan bir askerimiz. 7 terör elemanının içinde genç yaşta kandırılmış fakir bir halk çocuğu vardı, diğerleri gibi. 'Üşüyorum ağabey' demişti. Kemal kardeşimiz de 8 Aralık'taki kış şartlarında üzerindeki parkasını çıkartmış ve sağ ele geçirilen 7 teröristten çocuk yaşta olanına parkasını giydirmişti.?

?BUNUN YORUMUNU HALKIMIZA BIRAKIYORUM?

Teröristlerin kandırılarak dağa çıkarıldığına dikkat çeken Bakan Naim Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bunun yorumunu ben aziz milletimize bırakıyorum. Bu bilgiyi de, ibretlik olayı da, her iki olayı da terör örgütünün ülkemizde yapmak istediği, bölme faaliyeti karşısında halen örgütün ve örgütü kullanan merkezlerin amacının ne olduğu konusunda farklı yorumlar yapmaya devam eden bir kısım siyasetçi ve bir kısım büyük yazar ve düşünürlere ithaf etmek istiyorum.?

AFYONKARAHİSAR'DAKİ ALKOL YASAĞI

Bir gazetecinin ?Afyonkarahisar Valiliği'nin kamu esenliği için aldığı alkol yasağı' kararını sorması üzerine İçişleri Bakanı Şahin, şöyle cevap verdi: ''Valiliklerimizin genelgesi kendi illerini kapsar. Afyonkarahisar Valiliğimiz'in genelgesinin mahiyetine bakarız, değerlendiririz.?

Bir başka gazetecinin Bursa Polis Koleji'nin kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin sorusuna karşılık da Şahin, ?Emniyet teşkilatımız, kendine bağlı eğitim kurumlarının şartların ve ihtiyaçların değişimine bağlı olarak değerlendirmesini yapıyor. Bu kapsamda yapılan değerlendirmede henüz varılmış bir sonuç söz konusu değildir.? karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber