Liseler arası siyer yarışmasında birinciliği iki okul paylaştı

Trabzon'un Of ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Hz. Muhammed (s.a.v.)'in hayatını konu alanbilgi yarışması düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahil Günbatımı Tesisleri'nde gerçekleştirilen "Peygamber Efendimizin Hayatı" adlı bilgi yarışması büyük çekişmeye sahne oldu. Altı liseden 18 öğrencinin katıldığı yarışmada öğrencilere 20 asıl 20 yedek soru yöneltildi.

Yarışma öncesi konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gündüz, böyle anlamlı bir yarışmaya katkılarından dolayı Of Belediye Başkanı Murat Saral'a teşekkürlerini ifade etti. Of Belediye Başkanı Murat Saral da Kutlu Doğum Haftası'nı bu yıl diğerlerinden farklı bir şekilde kutlamak istediklerini belirterek, "Yarışmayı Peygamber Efendimiz'in hayatı hakkında bilgilerimizi genç kardeşlerimizle birlikte tazelemek veya bilmediklerimizi öğrenmek amacı ile düzenledik.Yarışmanın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Büyük çekişmeye sahne olan yarışma asıl soruların tümünü doğru cevaplayarak aynı puanla yarışmayı tamamlayan Of Anadolu Lisesi ve Of Anadolu İmam Hatip Lisesi yedek sorularda birincilik için yarıştı. Asıl ve yedek soruların tümünü doğru cevaplayan Of Anadolu ve Of Anadolu İmam Hatip Liseleri birinciliği paylaştı. Yedek soruların altıncısından sonra Anadolu Öğretmen Lisesi ikinciliği, ŞAT Lisesi üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada yedek sorular da bitmesine rağmen birinci belirlenemeyince Of Belediye Başkanı Murat Saral, ?Bu yarışma sabaha kadar bitmez öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyor ve iki okulun öğrencilerini de birinci kabul ediyoruz.? diye konuştu.

Birinci olan Of Anadolu Lisesi ve Of Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin asıl ve yedek 5 öğrencisine birer diz üstü bilgisayar, ikinci olan Of Anadolu Öğretmen Lisesi ve üçüncü olan Of ŞAT lisesi öğrencilerine birer adet altın verildi. Yarışmayı dördüncü tamamlayan Taşhan Lisesi ve beşinci tamamlayan Ulusoy EML öğrencilerine ise mansiyon ödülleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber