Afet Riski Alanları Dönüştürme Yasası, mühendislere iş kapısı olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çıkarılması beklenen Afet Riski Alanları Dönüştürme Yasası'nın, mühendisler için önemli iş imkanı sağlayacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Erdoğan Bayraktar, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Nur Meral'in de hazır bulunduğu 2. Uluslararası Bilişim Kongresi'ne katıldı. Erciyes Üniversitesi'nde yapılan kongrenin açılış töreninde konuşan Bayraktar, Türkiye'nin baş döndürücü bir gelişme yakalandığını ifade ederek Avrupa ve dünyadaki büyük krizlere rağmen Türkiye'de ekonomik krizin bulunmadığını kaydetti.

Sanayinin bilişim, bilgi ve teknolojiyle buluşturulması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, ?Bunu yapmadığımız takdirde kaliteli ve ucuz ürün elde etmekte geri düşeriz ve dünya piyasalarından arınarak onların pazarı oluruz. Bu kakımdan bilgi iletişim son derece önemli. İnternet evlerimize kadar girdi, cep telefonu kullanımı yaygınlaştı. Bunları kuvveden fiiliyata geçirmek noktasında çok daha fazla gayret göstermememiz lazım.? dedi.

Hazırlığı devam eden Afet Riski Alanların Dönüşümü Yasası hakkında da bilgi veren Bakan Bayraktar, bu yasanın kısa zamanda çıkarılacağını ifade etti. Yasayla birlikte Türkiye'de malzeme sektöründe, bilgi bilişim sektöründe ve mühendislik disiplinlerinde çok daha canlanma olacağını belirten Bayraktar, ?Gençlerimizi bilgisayar, bilişim, elektrik, elektronik, mimarlık, makine, inşaat mühendisliklerine yönelsinler. Çünkü teknik olursak üretim artar ve kalite gelir. Bizler de afet riski alanların dönüşümü için büyük bir seferberlik başlatacağız. Mühendis olan geçler korkmasın, çok iş bulacaklar. Harita, jeoloji, elektrik, elektronik, bilgisayar mühendislerine kadar hepsi aşırı iş bulacak? diye konuştu.

Afet Riski Alanların Dönüşümü Yasası'yla Türkiye'de kaliteli ürün üretme noktasında çok mesafe alınacağını da vurgulayan Bakan Bayraktar, ?İşte küçücük bir bilgisayarı satarak bir kamyon domatesi, avuç içi kadar aypet satarak bir kamyon elmayı alıp götürüyorlar. Biz de bu bakımdan ileri teknolojiyi yakalayarak kullanma, projeleri iyi okuma noktasında kendimizi çok daha iyi yetiştirmek mecburiyetindeyiz.? şeklinde konuştu.

TÜRKİYE PARSELLERİ ELEKTRONİK ORTAMA ALINIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'nin 780 bin kilometrekare coğrafyasında ne varsa bütün dataların elektronik ortamda toparlanmaya başladığını söyledi. Bunları daha sonra hem kamu hem özel sektöre servis edeceklerini belirten Bayraktar, ?Türkiye'nin gayrimenkulleri ne? 60 milyon parselimiz var. Bu parsellerin tamamında vatandaşlarımız kendine ait olan parseli özel numarasıyla girip durumunu görebilecek. İmar durumu, eni, boyu, zemin yapısı ve üzerindeki tahkikatlar hakkında bilgi sahibi olabilecek. Kayseri'de olan bir malı İstanbul'dan alıp satabilecek. Bunlar bilişim sayesinde oluyor.? dedi.

Kayseri'nin 4 ayrı üniversitesi olduğunu da belirten Bayraktar, Kayseri'deki üniversite ve diğer kurumların birliktelik sergilemesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Bayraktar, ?Kayseri üniversitelerin sanayiye servis yapmasında çok ciddi örnek oluyor. Kayseri bilim ve siyaset adamlığının yanında bir büyük dünya insanı ve devlet adamı olan Abdullah Gül'ü yetiştirdi. Hepsinden önemlisi beyefendi bir adam.Kayseri onunla ne kadar övünse azdır.? diye konuştu.

Hükümet olarak eğitimi kademelendirdiklerini de anımsatan Bakan Bayraktar, bunun esas gayesinin ara teknik eleman yetiştirmek olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber