Öğrencilerin dünyasındaki 112

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulu öğrencileri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen "Benim Dünyamda 112" isimli resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Vali Hüseyin Aksoy verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Sağlık Müdürlüğü'nün organize ettiği resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmaya katılan eserlerin sergilendiği Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde resimleri inceleyen Vali Hüseyin Aksoy, dereceye giren öğrencilerle sohbet etti.

112 acil hizmetlerinin çok önemli bir yeri olduğunu belirten Vali Hüseyin Aksoy, "Her sıkıntıda kaldığımızda ulaşabileceğimiz bir numara. 112 acil hizmetleri Samsun'da da güzel bir şekilde yürütülmeye çalışılıyor. Özellikle son yıllarda gerek istasyon sayılarının gerekse ambulans sayılarının artırılmasıyla önemli mesafeler aldık. Şuan itibariyle 28 112 acil istasyonumuz hizmet vermekte ve bu istasyonlarımızda 38 ambulansımız var. Bu ambulansları her yıl yeniliyoruz ve standartları yüksek araçları hizmete koyuyoruz. Kent merkezinde ilk 10 dakikada vakaya ulaşma oranımız yüzde 98. İlk 30 dakikada kırsalda vakaya ulaşma oranımız yüzde 94. Sadece Samsun'a değil, bölgemize hizmet veren bir hava ambulansımız var. Çok önemli bir hizmeti yerine getiriyor. Bunun da ötesinde hava ambulansı uçaklarımız da var. İhtiyaç duyulduğunda hastalarımızı istenilen sağlık merkezlerine götürebiliyor" dedi.

Bu sene ikincisini düzenledikleri yarışmanın sonuçlarını aldıklarını belirten Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Amacımız halkımızla bütünleşmek, vermiş olduğumuz sağlık hizmetinin yansımasını çocuklarımızın iç dünyasında ortaya çıkartmak" diye konuştu.

Vali Hüseyin Aksoy, yarışmada birinci olan Fatih Temiz İlköğretim Okulu öğrencisi Furkan Çolak ve öğretmeni Elvan Hacıbektaşoğlu, ikinci olan Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Gökçenur Tüfekçi, üçüncü olan Gökçe Çakmak İlköğretim Okulu öğrencisi Burcu Çakır ve mansiyon ödülü alan İlkadım İlköğretim Okulu öğrencisi Arda Ertekin, Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Nisan Taşçıoğlu, Şehit Selman Özay İlköğretim Okulu öğrencisi Mihriban Köksal'a ödüllerini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber