Sahipsiz Hayvanlar Tedavi Merkezi, eğitim merkezi oluyor

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, son yıllarda gelişme gösteren barınak hekimliği eğitim merkezi haline geliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye ve dünyada pek çok belediyeye referans barınak olarak örnek olan Osmangazi Belediyesi Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, Bursa'nın ilçe belediyelerinde görev yapan veteriner hekim ve personellere teorik ve uygulamalı eğitim imkânı sağlıyor. Bu kapsamda, Mustafakemalpaşa Belediyesi Veteriner Hekimi Yılmaz Başer, sekiz kişilik ekibi ile 2 hafta boyunca merkezde barınak hekimliği ve barınak yönetimi konularında eğitim aldı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nden gelen ekibin bir bölümü koruyucu hekimlik, tedavi ve kısırlaştırma ameliyatlarıyla ilgili eğitim alırken, yardımcı personel olarak görev yapacaklar ise mahallelerde başıboş sokak hayvanı toplama çalışmalarına katıldı.

Konuk heyete çalışmalar hakkında bilgi veren Osmangazi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Aysu A. İlman, sokak hayvanları ile ilgili en büyük sorunun yakın çevre ilçe veya köylerden hayvanların getirilip şehir merkezine bırakması olduğunu vurguladı. Tüm belediyelerin Osmangazi Belediyesi ile aynı duyarlılığı göstererek 5199 Sayılı Yasa'nın da gerektirdiği şekilde en azından geçici bakımevleri adı altında 'kısırlaştırma merkezleri' kurmaları gerektiğini kaydetti.

Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak bir süre önce hizmet satın alma yöntemiyle 200 adet köpeği kısırlaştırıp, aşılayıp, alındıkları bölgeye geri bıraktıklarını dile getiren Veteriner Hekim Yılmaz Başel de oldukça olumlu sonuçlar aldıklarını kaydetti. Osmangazi Belediyesi'nin sadece Türkiye'de değil dünya'da bu alanda önemli işlere imza attığını anlatan Başel, 2 hafta boyunca süren eğitimin çok faydalı olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber