Savcı görüşünü hazırlamak için dava dosyasını istedi

Futbolda şike davasında mütalaasını açıklayan savcı, tutuklu sanıkların tutukluluk durumlarının devam etmesi yönünde görüş bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savcı, davaya ilişkin görüşünü hazırlamak için dosyanın kendisine verilmesini istedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar ve avukatları talepte bulundu. Son olarak mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın bulunduğu 10 tutuklu sanığın, mevcut delil durumu, suçun vasfı ve ceza miktarı göz önüne alınarak bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi. Savcı Ermertcan, eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Lütfi Arıboğan'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti. Savcı Ermertcan, avukatların herhangi bir talebi olmaması durumunda davaya ilişkin görüşünü hazırlamak için dosyanın kendisine verilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci bir açıklama yaparak, gelecek duruşmanın 28 Mayıs Pazartesi günü görüleceğini söyledi. Başkan Ekinci, ?İlk gün gelmeyen olursa yakalama emri çıkartacağız. Önümüzdeki duruşmaya tüm sanıkların gelmesini istiyoruz, zorla getirilme olmasın." dedi. Mahkeme, duruşmaya ara verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber