Kocaeli'de dolandırıcılık operasyonu: 29 gözaltı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, dokuz ilde gerçekleştirdiği operasyonda, başka şahıslara ait çek karneleri ile dolandırıcılık yapan 29 kişiyi gözaltına aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro amirliği, bir ihbar sonrasında dolandırıcılık yaptığı iddia edilen çeteyi takibe aldı. 1 Ekim 2011 tarihinden itibaren polis çeteyi adım adım takip etti. Çetenin genelde işsiz ve parasız olan bazı şahısların adına bilgileri dahilinde şirket kurduğu belirlendi. Çete lideri Yenal K., emekli banka müdürü İsak A. aracılığıyla kurulan şirket üzerine bankalarda hesap açtırıp çek karnesi talep etti. Alınan ilk çek karnesi ile çete üyeleri

birbirlerine çek kesip bunları ödedi. Bu sayede bankanın güvenini kazanan şirket için daha kalın çek yaprakları verilmeye başlandı. Kurdukları hayali şirket için büro kiralayan çete üyeleri, bankadan aldıkları gerçek çek karnelerinin tek yaprağını piyasaya imzalı olarak 3 bin TL'den sattı. Çetenin bu çek yaprakları ile piyasadan malda aldıkları tespit edildi. Çetenin piyasaya sürdüğü bu çekler ile mal veren mağdurlar ise çekin vadesi geldiğinde bankaya gittiklerinde içi boş bir hesap ve boşaltılmış bir

işyeri ile karşılaştı. Çetenin bu yöntemle 254 çek yaprağı ile piyasayı 5 milyon TL dolandırdıkları tespit edildi. Çete üyelerinden Murat R.'nin benzer bir yöntemle dolandırdığı bir şahıs tarafından kulağının kesildiği öğrenildi. Polis, Denizli, Kocaeli, Manisa, Bursa, İstanbul, İzmir, Hatay, Gaziantep ve Çanakkale illerinde yaptığı eş zamanlı operasyonda, aralarından çete lideri Yenal K.'nın bulunduğu 29 kişiyi gözaltına aldı. 7 kişi, polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Çete lideri Yenal K. ile İ.A., A.D., A.A., H.K., S.Y., S.K., T.Ö., O.Y., E.Ş., R.D., M.S., S.K., A.D., M.A., T.E., R.K., Ü.E., Ş.S., S.Ç., M.R. ve M.E., çek kullanmak suretiyle örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık yapmak suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber